Lingurițe, madlene și margarete

Postat de panacris in Prajituri
1 Mar 2015 | 5519 vizualizari
Lingurițe, madlene și margarete

Spornice și de efect;) Numai bune lângă cafeaua sau ceaiul de dimineață ;) :-*

Ingrediente

  • ouă 8 bucăți,
  • zahăr tos 250 g,
  • unt 250 g.,
  • făină 250 g,
  • zahăr vanilinat 2 plicuri,
  • praf de copt 1 plic,
  • coajă de lămâie 1 linguriță,
  • esență de vanile butter 1 fiolă,înglobează toate iingredi
  • cacao neagră 4 linguri,
  • Pentru glazură:
  • ciocolată neagră 1 tabletă cca 100 g,
  • apă fierbinte 2 linguri,
  • ulei de floarea soarelui 1 lingură,
  • bombonele de decor

Mod de preparare

Untul se topește într-un ibric la foc mic. Între timp ouăle se bat energic cu zhărul, în cazul meu Thor (robotul semi profesional:D ) a luat situația în mână :D, apoi se adaugă făina, zahărul vanilinat, praful de cacao, praful de copt, coaja de lămâie, amestecându-se ușor până se înglobează toate ingredientele. Spre final se adaugă și untul topit, ce s-a răcorit între timp.

După  ce aluatul s-a omogenizat, se toarnă în formele de silicon, în cazul meu: madlene, margarete și lingurițe ;)

Se pun la copt în cuptorul preîncins cca. 15 minute la 200 grade.

Între timp se topește tableta de ciocolată pe baie de aburi, cu adaos de apă fierbinte și puțin ulei. Se ornează prăjiturele după gustul fiecaruia, sau mai bune zis cu ce ornamente aveți la îndemână în dulăpiorul cu delicatese.

Spor și poftă bună!;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Lingurițe, madlene și margarete" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Retete similare

Desert prajitura din foi de albusuri cu nuca si crema de lapte

Postat de Pungasa_Rogue

Desert prajitura din foi de albusuri cu nuca si crema de lapte

Pregatirea foilor: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana cand devin ca o bezea. Se adauga uleiul,...

Citeste continuarea

Desert tarta cu mousse de pere caramelizate

Postat de sufletista

Desert tarta cu mousse de pere caramelizate

Blat-intr-un bol amestecam faina cu zaharul, sarea, facem o adancitura si adaugam esenta de vanilie, untul rece taiat cubulete si 50 ml apa, incepem sa framantam, adaugam apa daca este nevoie pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.03.2015, 20:53
De toate pentru toti!
la 01.03.2015, 20:55
Cel mai mare succes au avut lingurițele Sunt mai crocante și interesante
la 01.03.2015, 20:57
Pe lingurite mi-am pus si eu ochii !!!
la 01.03.2015, 20:59
la 01.03.2015, 21:02
ce de bunatati ai facut si eu tot ziceam sa fac lingurite

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking