Malai dulce

Postat de Valclaudia in Prajituri
1 Noi 2014 | 8040 vizualizari
Malai dulce

reteta preluata de la Criss. Sarumana, fata harnica... Delicios desert!

Ingrediente

  • 1 cana gris
  • 1 cana faina
  • 1 cana zahar
  • 2 cani malai fin
  • 100 ml ulei
  • 350 gr. iaurt
  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • stafide, cca 50 gr.
  • coaja de portocala confiata dupa gust
  • 1 plic zahar vainilat
  • 5 linguri zahar+1 cana apa+1/2 sticluta esenta de lamaie= siropul
  • zahar pudra pentru decor

Mod de preparare

Daca malaiul este grisat il mai trecem prin robot sa-l maruntim.

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Punem iaurtul, sarea, zaharul,zaharul vanilat,ouale,praful de copt si bucatele de coaja de portocala confiata intr-un castron. Mixam sa se topeasca zaharul.

Adaugam uleiul, mixam in continuare pana se incorporeaza tot.

Punem grisul, faina, mixam.

Adaugam faina de malai, stafidele,apoi mixam pana obtinem un amestec de consistenta unuiamestec pentru un blat normal.

Ungem tava cu ulei, tapetam cu faina,turnam amestecul obtinut.

Dam tava la cuptor, folosim functia de coacere cu ventilatie.

Lasam prajitura la cuptor pana capata aspect de rumen (cca 30 minute).

Intre timp punem apa si zaharul intr-un ibric la foc mic.

Lasam sa se topeasca zaharul, adaugam esenta de lamaie.

Scoatem prajitura din cuptor, turnam siropul fierbinte peste prajitura si lasam cca 30 minute sa se imbibe tot siropul in prajitura.

Portionam, pudram cu zahar si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Malai dulce" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert alivanca

Postat de mirela0911

Desert alivanca

Prima data se pregateste mamaliga. Intr-o oala cu fundul dublu se pune laptele la fiert. Se adauga untul, sarea si zaharul vanilat. Cand incepe sa fiarba se toarna in ploaie faina de malai si se...

Citeste continuarea

Supa mexicana de pui cu galuste de malai

Postat de simona72

Supa mexicana de pui cu galuste de malai

Pentru supa: pentru inceput am fiert carne de pui. Am ales 2 pulpe intregi, dar si grasime de pui. Dupa ce supa a fiert, am strecurat-o, am ales carnea si am rupt-o in bucati. Supa mexicana am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.11.2014, 09:22
Tare bun,harnicuto!
la 01.11.2014, 09:38
Bun!
la 01.11.2014, 09:45
la 01.11.2014, 09:58
la 01.11.2014, 10:02

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking