Mancare picanta cu naut , dovleac si mazare

Postat de katty in Mancaruri de post
20 Oct 2014 | 10777 vizualizari
Mancare picanta cu naut , dovleac si mazare

O mancare consitenta, perfecta pentru zilele de post .

Ingrediente

  • 300 gr dovleac curatat
  • 1 conserva naut
  • 150 gr mazare congelata
  • 1 conserva rosii
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper macinat
  • cimbru uscat
  • 1 foaie de dafin
  • patrunjel verde pentru decor
  • cous-cous sau orez fiert
  • 1 lingura ulei
  • chilli pudra

Mod de preparare

Tocam ceapa fin . 

Taiem dovleacul in cuburi potrivite .

Scurgem nautul din conserva si il clatim .

Si aceasta reteta am facut-o cu aparatul Philips Multicooker  , dar puteti sa o faceti la fel de bine pe aragaz .Pornim aparatul cu optiunea FRY pentru 15 minute .

Punem uleiul si  adaugam ceapa tocata fin . Lasam ceapa sa se inmoaie , amestecand ocazional , apoi adaugam cuburile de dovleac .

Le lasam aproximativ 3-4 minute , pana incepe sa se inmoaie , amestecand usor din cand in cand .Adaugam mazarea  si amestecam ocazional pana trece timpul .

Stingem cu aproximativ 300 ml apa  si pornim aparatul cu optiunea STEW pentru 30 de minute .

Dupa 15 minute punem conserva de rosii mixata , nautul , sare , piper , cimbru  , chilli si foaia de dafin  .

Lasam sa fiarba pana trece timpul . 

Pastram mancarea calda pana in momentul servirii .

Servim mancarea cu cous-cous  si patrunjel verde .

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare picanta cu naut , dovleac si mazare" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Retete similare

Fasole batuta

Postat de xana

Fasole batuta

Fasolea bine spalata se pune la fiert pentru cca 1 ora- 1 ora si jumatate. Daca nu s-a lasat cu o zi inainte la inmuiat, se poate sa dureze mai mult fierberea. Dupa prima jumatate de ora de fiert,...

Citeste continuarea

Chiftele de legume de post cu cartofi wedges la cuptor

Postat de Oana

Chiftele de legume de post cu cartofi wedges la cuptor

Da pe razatoarea cu ochiuri mici dovlecelul, cartofii, morcovul si usturoiul. Pune-le intr-o sita si lasa-le sa se scurga. Preseaza-le putin sa elimini excesul de lichid....

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.10.2014, 07:01
foarte buna mancarica
la 21.10.2014, 07:54
la 21.10.2014, 08:04
Super buna
la 21.10.2014, 09:18
la 21.10.2014, 11:15

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking