Mezes cu crema de nuca

Postat de trifadalia in Dulciuri
26 Oct 2016 | 1989 vizualizari
Mezes cu crema de nuca

Ingrediente

  • pentru foi:
  • 500 gr de faina,
  • 150 gr de miere de albine,
  • 150 gr de zahar,
  • 50 gr de untura,
  • 50 ml lapte,
  • un ou,
  • 1 lingurita bicarbonat sau amoniac,
  • sare.
  • pentru crema:
  • 1 l lapte,
  • 250 gr unt,
  • 150 gr gris,
  • 200 gr zahar ,
  • coaja rasa si zeama de la o lamaie mare,
  • 2 pliculete de zahar vanilat,
  • 1 lingurita ness,
  • 1 ceasca nuca macinata.

Mod de preparare

  • Pui intr-un vas laptele , mierea , zaharul , untura ,oul , si bicarbonatul .Bati binecu telul la bain-mare pana isi dubleaza volumul. Iei vasul de pe foc si incorporezi toata faina odata , amestecand cu o lngura de lemn . Lasi sa se raceasca si framanti cu mana.
  • Imparti aluatul in cinci bucati si intinzi pe rand foi de dimensiunea tavii.Le coci pe fundul tavii presarate cu faina cca 10 minute. Desprinzi cu cutitul foile si le lasi sa se raceasca.
  • Pentru crema, pui la fiert laptele , cu grisul si coaja de la lamaie.Lasi sa se raceasca dupa care incorporezi zeam de la lamaie , untul si zaharul vanilat si 200 gr zahar . O inparti in doua . O parte o lasi alba , iar in cealalta pui nessul dizolvat cu o picatura de apa .
  • Asezi o foaie , ungi cu un strat de crema alba , pui alta foaie , ungi cu crema cu ness si tot asa pana cand termini foile. Deasupra intinzi un strat de crema alba in care ai incorporat nuca macinata
Daca ti-a placut reteta noastra "Mezes cu crema de nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (3)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Strudel cu mere

Postat de simona72

Strudel cu mere

Foile de placinta le lasam sa se dezghete de seara pana dimineata in frigider. Merele le curatam de coaja si le dam pe razatoarea cu gauri mari. Le punem intr-o craticioara pe foc, adaugam...

Citeste continuarea

Desert cozonac cu iaurt grecesc

Postat de Constelatialeu

Desert cozonac cu iaurt grecesc

Aluat : Se amesteca laptele cald cu iaurtul la temperatura camerei, se adauga 4 linguri de zahar si 4 linguri de faina si plicurile de drojdie dr. oetker. Se omogenizeaza bine si se lasa la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.10.2016, 20:47
Mmmm, delicioasa prajitura asta!
la 27.10.2016, 07:11
delicioasa!!!
la 27.10.2016, 09:21

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking