Mini Tarte cu ganache de ciocolata

Postat de AlexTeacher in Dulciuri
2 Iul 2015 | 7438 vizualizari
Mini Tarte cu ganache de ciocolata

Pentru cine doreste un desert simplu, cu foarte putina bataie de cap si extrem de gustos!

Ingrediente

  • Pentru blat:
    • Biscuiti digestivi – 400 g
    • Unt calitativ (la temperatura camerei) – 170 g
    • Scortisoara – 2 lingurite
    • Pentru compozitie:
    • Ciocolata neagra 85 % - 200 g
    • Unt – 100 g
    • Smantana de gatit – 200 ml
    • Esenta de rom – 1 lingurita
    • Zahar brun – 160 g
    • Coaja de portocala rasa – 1 lingura

Mod de preparare

  • Zdrobiti biscuitii sau macinati-i intr-un blender;

  • Amestecati biscuitii cu scortisoara;

  • Cand s-au incorporat in intregime, amestecati-i cu untul pana obtineti o compozitie omogena;

  • Luati 6 forme de minitarte cu fund detasabil;

  • Adaugati o cantitate egala in fiecare astfel incat cand o modelati, sa puteti acoperi uniform interiorul tartei;

  • Gauriti-le cu o furculita si introduceti-le in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade, pentru 5 min, pana se rumenesc;

  • Rupeti bucatile de ciocolata si temperati-le la Bain Marie;

  • Adaugati zaharul, esenta de rom si coaja de portocala rasa si amestecati bine;

  • Incingeti smantana de gatit pe foc si adaugati-o peste ciocolata;

  • La sfarsit adaugati untul si luati de pe foc;

  • Lasati compozitia sa se mai raceaca si adaugati-o peste cele 6 tarte;

  • Introduceti-le in frigider pentru 4-5 ore pana cand se intareste ganajul;

  • Puteti servi aceste tarte cu frisca sau fructe proaspete;

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini Tarte cu ganache de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

Postat de Bucataras

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

Iata cum se prepara Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata: Incălzește cuptorul la 170 de grade Celsius. Într-un castron mare, amestecă...

Citeste continuarea

Budinca cu branza si sos de capsuni

Postat de Irina

Budinca cu branza si sos de capsuni

Intai am pus pastele la fiert cu un praf de sare si am pregatit compozitia pentru budinca: intr-un castron am amestecat branza cu zaharul, stafidele ouale si esenta de rom.  Am uns vasele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.07.2015, 11:27
Merge la favorite!
la 02.07.2015, 11:28
Super arata!
la 02.07.2015, 11:40
delicioase
la 02.07.2015, 11:49
Super bune
la 02.07.2015, 12:05

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking