Mousse de iaurt si ciocolata

Postat de daniastefania in Prajituri
26 Feb 2015 | 3810 vizualizari
Mousse de iaurt si ciocolata

Ingrediente

Pentru blat:

  • 50 gr unt
  • 120 gr biscuiti simpli

Pentru mosse-ul de iaurt:

  • 200 ml frisca
  • 200 gr iaurt natur
  • 250 gr zahar
  • 1 plic gelatina

Pentru mousse-ul de ciocolata:

  • 200 ml frisca
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 2 oua
  • 1 lingura zahar

Mod de preparare

Facem prima data blatul de biscuiti. Punem untul la topit. Cand s-a topit adaugam biscuitii macinati in prealabil. Acoperim fundul unei forme rotunde cu biscuitii. Apasam bine cu dosul unei linguri. Dam forma la frigider.

Pregatim intre timp mosse-ul de iaurt. Amestecam bine iaurtul cu zaharul, pentru ca acesta din urma sa se dizolve. Gelatina se inmoaie in putina apa rece. Se pune pe foc 2 linguri de apa. Cand fierbe se ia vasul jos si se adauga gelatina. Se amesteca bine sa se dizolve. Se toarna apoi gelatina peste iaurt.

Apoi se adauga frisca batuta spuma tare. Se toarna mosse-ul de iaurt in forma, peste blatul de biscuiti si se da iar la frigider.

Facem acum mousse-ul de ciocolata. Frisca se bate spuma tare. Ciocolata se topeste pe bain- marie. Ouale se separa. Galbenusurile se amesteca cu ciocolata topita si racita putin. Albusurile se bat spuma cu zaharul. Adaugam peste ciocolata si galbenusuri frisca, apoi usor se incorporeaza  bezeaua. Se toarna mousse-ul peste cel de iaurt si se da la frigider.

Se lasa 3 ore sa se intareasca. Se portioneaza si se serveste! E dulce-acrisor.

Foarte bun!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mousse de iaurt si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (3)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de prajitura cu cafea si bailey's

Postat de momo121

Reteta de prajitura cu cafea si bailey's

Iata cum se prepara  Reteta de prajitura cu cafea si bailey's Pentru blat:     Separam ouale, iar prima data mixam albusurile cu un praf de sare pana se intareste...

Citeste continuarea

Desert tort aniversar Unicorn

Postat de momo121

Desert tort aniversar Unicorn

Pentru blatul de vanilie: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam jumatate din cantitatea de zahar in 2-3 transe si dam deoparte, iar cealalata jumatate adica 70g le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.02.2015, 17:42
delicios!
la 26.02.2015, 22:06
Ar merge din cand in cand un asa deliciu!
la 01.03.2015, 01:15
Delicios

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking