Musaca de cartofi cu carne si dovlecei

Postat de caroline in Mancaruri cu carne
20 Aug 2014 | 11511 vizualizari
Musaca de cartofi cu carne si dovlecei

Noua tare mult ne place ... e delicioasa !

Ingrediente

  • 500 gr carne tocata
  • 3 dovlecei rotunzi ( zucchini)
  • 10 cartofi
  • 1/2 ceapa alba
  • 1 morcov
  • 13 rosii cherry
  • 30 gr parmezan
  • 100 ml vin rosu
  • sare
  • piper
  • ulei ( pentru prajit)

Mod de preparare

Dovleceii ii spalam,le taiem capetele si ii feliem felii subtiri.

Cartofii ii curatam de coaja, ii spalam si ii taiem felii aproximativ egale ca masura cu grosimea feliilor de dovlecel.

Punem ulei intr-o tigaie si prajim pe rand feliile de dovlecel si cele de cartofi ,pana se rumenesc usor pe ambele parti.

Separat , spalam ceapa si o tocam marunt. Morcovul il curatam, il spalam si il taiem intai pe lung, apoi rondele.

Punem putin ulei intr-o tigaie si calim ceapa impreuna cu morcovul.

Adaugam carnea, amestecand cu o lingura de lemn. Condimentam cu sare si piper ( dupa gust) si punem vinul. Lasam la foc potrivit pana ce vinul se evapora si carnea s-a calit si ea .

Intr-un vas pentru cuptor ( nu trebuie uns deoarece legumele au deja ulei) asezam un strat dublu de cartofi, apoi un strat de dovlecei, adaugam carnea, apoi din nou un strat de cartofi, un strat de dovlecel si presaram apoi pe intreaga suprafata parmezan.

Rosiile spalate si taiate in doua le asezam peste musaca.

Dam tava la cuptorul incins in prealabil la 200 grade pana ce parmezanul s-a topit si rosiile s-au rumenit usor la suprafata.

Se serveste imediat. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi cu carne si dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Musaca- Moussaka greceasca

Postat de CenusaSasch

Musaca- Moussaka greceasca

Incepem cu legumele . Unele retete spun sa fierbem cartofii, insa nu este nevoie. Taiem cartofii in rondele de grosime maxima 1 cm si intr-un bol amestecam cartofii cu ulei de masline, piper,...

Citeste continuarea

Moussaka

Postat de doralinda72

Moussaka

Taiem cartofii rondele cca 1cm grosime, dovleceii ii taiem pe lung, la fel 1cm, si taiem si vinetele rondele la fel 1 cm, dupa care vinetele le punem intr-un bol cu apa si multa sare ca sa iasa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.08.2014, 10:26
o bunatate
la 20.08.2014, 10:33
Ce bunatate ai facut! iubesc musacaua
la 20.08.2014, 10:34
Roxana
la 20.08.2014, 10:35
Mokuska...si noua ne place tare mult
la 20.08.2014, 10:38

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking