Negresa cu nuca de cocos si zmeura

Postat de andaoana in Prajituri
6 Oct 2015 | 5814 vizualizari
Negresa cu nuca de cocos si zmeura

Am facut lapte de cocos si cu miezul de nuca ramasa am facut aceasta negresa absolut delicioasa. Am folosit la negresa zahar de trestie de zahar , de fapt este un zahar din melasa de trestie de zahar cristalizata natural, fara a fi procesata . Acest zahar are o culoare maro,este usor umed si are un gust intens , dar foarte placut . De asemenea este mult mai bogat in minerale decat zaharul rafinat .

Ingrediente

  • -150 g nuca de cocos
  • -2 albusuri
  • -2 linguri de zahar
  • -praf de sare
  • -200 g zmeura
  • -200 g ciocolata 50% cacao
  • -100 ml lapte
  • -5 oua
  • -1 lingura zahar (am folosit zahar Molasses)
  • -1 praf de copt
  • -150 g faina

Mod de preparare

Intr-un vas topim ciocolata rupta bucati impreuna cu laptele si lingura de zahar Demerara si un praf de sare. Sarea face gustul ciocolatei mai intens.

Lasam la racit.

Cu furculita batem 2 albusuri cu putina sare si cu 2 linguri de zahar si adaugam nuca de cocos. Omogenizam  si punem deoparte pan ava fi gata compozitia de negresa.

Cand ciocolata este calduta adaugam pe rand cate un ou, mixand dupa fiecare pana la incorporare. Adaugam praful de copt si faina si omogenizam.

Intr-o tava de 20x30cm punem hartie de copt si turnam in tava compozitia de negresa. Cu o lingura punem nuca de cocos din loc in loc, apasand usor.

Deasupra presaram zmeura si dam la cuptorul incins pentru 20-30 minute. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu nuca de cocos si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Negresa a la Alina

Postat de nico15

Negresa a la Alina

Se ia o cratita in care se vor pune urmatoarele ingrediente: zaharul, untul, laptele si cele patru linguri de cacao si se lasa sa fiarba, se va da in vreo trei clocote dupa care se va lasa sa se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.10.2015, 12:02
Aaaa, ce bine arată! Ar merge perfect acum, cel puțin 2 bucăți!
la 06.10.2015, 12:05
numa buna !!!!!!!!!!!!
la 06.10.2015, 12:13
Faina rau!
la 06.10.2015, 12:27
asta da binevenita cum
la 06.10.2015, 12:37
buna buna

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking