Ochi de paun

Postat de Corina33 in Prajituri
7 Feb 2016 | 8368 vizualizari
Ochi de paun

O prajitura delicioasa, fara creme, dar numai buna la ceai sau cafea. :X

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 500 g faina
  • 150 g unt 82% grasime
  • 30 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 150 ml lapte caldut
  • 3 galbenusuri
  • putina coaja rasa de lamaie

Pentru umplutura:

  • un compot de visine de 800ml
  • 3 albusuri
  • 100 g zahar
  • 200 g mac macinat
  • 1 plic zahar vanilat
  • 6 linguri gem (de maciese am pus eu)
  • 3 linguri zahar pudra

Mod de preparare

Prima data pregatim aluatul: amestecam drojdia cu zaharul si putin lapte caldut pana se lichefiaza, adaugam o lingura plina cu faina si lasam cateva minute sa dospeasca maiaua.

Amestecam bine cu mainile faina cu untul taiat cubulete, adaugam galbenusurile, coaja de lamaie si laptele, apoi maiaua si framantam 5 minute. Acoperim bolul in care am pus aluatul cu o folie de plastic si un prosop curat si-l lasam 30 de minute sa dospeasca.

Pentru umplutura: visinele din compot le punem la scurs intr-o sita. Albusurile le mixam bine cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul in ploaie si zaharul vanilat si mixam pana se topeste. Oprim mixerul si adaugam macul macinat, amestecand incet cu o spatula.

Impartim totul in 3 parti egale: aluatul, visinele si spuma de albusuri cu mac. Preincalzim cuptorul la 180-200 de grade.

Intindem cate o foaie subtire de aluat lunga cat tava de la aragaz si lata cam cat 3 palme. O ungem cu 2 linguri de gem, iar pe lateralele lungi ale foii insiram visinele una langa alta, apoi rulam spre interior, lasand la mijloc un culoar de vreo 2-3 degete. Repetam operatiunea inca de 2 ori cu celelalte 2 bucati de aluat ramase.

Taiem o hartie de copt in 3 parti egale pe lungime si le asezam in tava. Pe fiecare fasie de hartie asezam cate o foaie rulata, avand grija sa ridicam marginile hartiei de copt ca sa nu se lipeasca cele 3 rulade intre ele. 

Dupa ce le-am asezat in tava, punem si umplutura de albusuri in culoarul gol din mijloc cu ajutorul unei lingurite, o intindem cu grija sa nu manjim foile deasupra. Le dam la cuptorul incins pentru aprox. 40 de minute, sau pana incep sa se rumeneasca usor deasupra.

Dupa ce le scoatem din cuptor, le acoperim cu un prosop de bucatarie curat, apoi cu o punga si cu inca un prosop. Le lasam asa pana se racesc 2-3 ore sau de seara pana dimineata.

Le pudram cu mult zahar pudra si apoi le putem felia si servi.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ochi de paun" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (38)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ochi de paun- esuati,unu-i la apus si altul la rasarit

Postat de Constelatialeu

Ochi de paun- esuati,unu-i la apus si altul la rasarit

Aluat : Intr-un castron cernem faina,facem o adancitura in mijloc,punem drojdia sfaramata,adaugam zaharul ,sarea si 50 ml lapte caldut,amestecam putin cat sa se omogenieze si lasam sa creasca...

Citeste continuarea

Ochi de paun

Postat de Criss

Ochi de paun

Pentru aluat : intr-un bol cernem faina, adaugam maia-ua (drojdia o amestecam cu 1 lgt zahar, putin lapte si 1 lg faina si lasam la dospit pentru 10 minute). Adaugam untura sau margarina moale...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.02.2016, 13:43
prima servita pap tot
la 07.02.2016, 13:45
Cu mare drag!
la 07.02.2016, 13:46
Mie-mi pui partea cu mac
Tare bine ti-au iesit...ochii )))
la 07.02.2016, 13:48
ce faina si buna este prajitura!
la 07.02.2016, 13:59
neaparat trebuie sa incerc reteta asta! Arata de nota zece!

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking