Ingrediente
- coji de ceapa rosie
- coji de ceapa galbena
- 2 linguri sare mare
- 2 linguri otet
- un ciorap de culoare bej deschis
- o bucatica mica de slanina
Mod de preparare
Punem in doua vase cojile de ceapa (separat pentru fiecare tip de coji) si adaugam apa cat se acopere bine cojile, un pic mai sus de jumatatea vasului. Adaugam o lingura de sare si o lingura de otet in fiecare oala si punem vasele pe foc.
Intre timp pregatim ouale. Le spalam in apa calda si le stergem pe rand.
Luam cate un ou, punem cate o frunzulita pe el, apoi il imbracam in ciorap, il strangem, il invartim la capat si il legam cu ata.
Punem cate 15 oua deodata in fiecare vas (15 in vasul cu coji galbene si 15 in celalalt) si din momentul in care incepe apa sa fiarba le mai lasam 10 minute la fiert.
Scoatem cu o lingura ouale pe rand si le punem pe un prosop. Taiem capatul de ciorap si indepartam rapid cat este fierbinte frunzulita si ciorapul.
La final ungem ouale cu o bucata de slanina pentru luciu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv oua vopsite cu coji de ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
|