Pasca

Postat de merisor67 in Prajituri
18 Apr 2014 | 7178 vizualizari
Pasca

De obicei cand fac pasca imi place sa combin branza proaspata cu branza sarata, dar de data aceasta am avut doar branza de vaci proaspata, din pacate, insa a iesit foarte buna si asa. Mi-ar fi placut sa fac aluatul cu smantana, dar nici din asta n-am mai avut, tare pufosi au iesit cozonacii cu smantana in aluat!

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 3 galbenusuri
  • 250 ml lapte
  • 150 gr zahar
  • 100 ml ulei
  • 50 gr unt
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 1/2 sticluta esenta de lamaie
  • 1 lingurita sare
  • 30 gr drojdie
  • 500 gr faina
  • Pentru umplutura
  • 1 kg branza de vaci(Pilos)
  • 150 gr zahar
  • 1 lingurita sare
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 1/2 sticluta esenta de lamaie
  • 6 linguri gris
  • 4 oua
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 1 lingurita lapte

Mod de preparare

De data aceasta am ales aroma de lamaie si la blat si la umplutura, noua ne place mult.

Incepem cu maiaua, adica lichefiem intr-un vas drojdia cu o lingura de zahar, adaugam laptele caldut si o mana de faina.

Omogenizam bine totul, acoperim vasul si lasam maiaua la crescut pana isi dubleaza volumul, aproximativ 15 minute.

Cernem faina intr-un vas si face o adancitura la mijloc.

Frecam galbenusurile cu zaharul si sarea, adaugam si coaja rasa de lamaie si esenta, iar untul il punem la topit, apoi il vom amesteca cu uleiul.

Rasturnam si galbenusurile si o parte din amestecul de ulei cu unt, in adancitura din mijlocul fainii. 

Adaugam si maiaua crescuta si incepem sa incorporam faina putin cate putin.

Cand aluatul devine tare il rasturnam pe masa de lucru unsa cu ulei(din cel oprit).

Framantam aluatul, dar nu prea mult, apoi il punem inapoi in vas, il acoperim si il lasam la crescut 15-20 de minute, dupa care il intindem si imbracam o forma de copt rotunda, detasabila, cu el. Eu am folosit o forma de 25 cm, diametrul.

Oprim o parte din aluat si pentru impletitura si crucea din mijloc.

Mai lasam aluatul la crescut si in forma de copt, cam tot 10-15 minute.

Pentru umplutura, amestecam toate ingredientele si le vom pune peste aluat.

Impletim restul de aluat oprit si il asezam pe marginea formei, iar la mijloc formam o cruce.

Ungem aluatul de deasupra cu galbenus amestecat cu lapte si dam pasca la cuptorul preincalzit( cu 5 minute inainte), pentru 40-45 de minute la 180 de grade

Lasam pasca sa se raceasca, apoi putem portiona, ma rog, cine rezista. :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (38)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

Postat de Bucataras

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

Iata cum se prepara Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata: Incălzește cuptorul la 170 de grade Celsius. Într-un castron mare, amestecă...

Citeste continuarea

Desert pasca fara aluat, cu ricotta si merisoare

Postat de mirela0911

Desert pasca fara aluat, cu ricotta si merisoare

Intr-un bol se pun ricotta, ouale, se adauga praful de sare, zaharul pudra, zaharul vanilat, amidonul si coaja de lamaie. Se mixeaza la viteza cea mai mica pana se omogenizeaza totul apoi se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.04.2014, 21:25
Ce minunatie Merisor drag! Sarbatori binecuvantate draga mea, cu pace, cu bucurie in viata ta!
la 18.04.2014, 21:27
Multumesc, draga mea Rux!
Asemenea si tie, sarbatori binecuvantate si linistite!
la 18.04.2014, 21:27
arata bestial !
la 18.04.2014, 21:27
Multumesc, Sylvia!
la 18.04.2014, 21:27
Ce frumoasa e, as manca-o pe toata Brava

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking