Pasca

Postat de Ina in Dulciuri
18 Apr 2014 | 6354 vizualizari
Pasca

Dupa ce doi ani la rand am cam dat gres cu pasca (era buna, dar urata rau, crapata... :"> ) anul acesta am ales sa fac reteta Jamilei si bine am facut. Mi-a iesit o minune de pasca, cu un aluat extrem de pufos :X Multumesc, Jamila! :-*

Ingrediente

Aluat :
  • 550 gr faina ( eu am folosit faina obisnuita, de moara )
  • 120 gr zahar
  • 250 ml lapte cald
  • 50 gr de unt topit
  • 50 ml de ulei
  • 2 galbenusuri
  • 10 g drojdie uscata ( 1 plic Dr' Oetker )
  • coaja de la o lamaie
  • extract de vanilie
  • 1 praf de sare
Umplutura:
  • 400 g cas de vaca
  • 250 g mascarpone
  • 3 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 100 gr stafide
  • 3 linguri de gris
  • coaja de la o lamaie
  • o esenta de rom
  • cateva bucatele de lamaie confiat

Mod de preparare

Intai am cernut faina, intrucat de ceva vreme folosesc doar faina de moara, fara aditivi.

Am pus toate ingredientele pentru aluat in masina de paine si am pornit masina pe programul de framantare/ dospire, timp in care m-am ocupat de umplutura.

Intrucat n-am avut branza framantata de vaci, am folosit cas pe care l-am mixat cu o cutie de mascarpone. Am adaugat pe rand restul de ingrediente si am obtinut o crema de branza destul de consistenta  si aromata.

Cand aluatul a fost gata, l-am impartit in doua bucati . O bucata am intins-o pe fundiul tavii tapetate cu hartie de copt, iar o bucata am impartit-o in alte 3 bucati, pe care le-am rasucit in palme si am format 3 "cordoane" pe care le-am  impletit. 

Asezam impletitura de-a lungul peretelui tavii, ca pe o coroniţă, iar in mijloc turnam crema de branza si nivelam. Daca ne ramane putin aluat, putem forma spirale sau o cruce in mijlocul tavii, pe care le asezam pe stratul de crema.  Decoram cu bucatele de lamaie confiata.

Lasam tava la loc cald, cca. 30-40 minute, pana ce aluatul isi va dubla volumul. 

Batem un galbenus de oua cu o lingura de zahar si o lingura de lapte, apoi ungem pasca si introducem tava in cuptorul incins si lasam sa se coaca la foc mic, pentru 45-50 minute.

Cand pasca este rumena, iar aluatul trece testul scobitorii, oprim focul  si scoatem pasca tragand de hartia de copt. Lasam pasca sa se raceasca complet, apoi feliem si servim. 

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

Postat de Bucataras

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

Iata cum se prepara Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata: Incălzește cuptorul la 170 de grade Celsius. Într-un castron mare, amestecă...

Citeste continuarea

Desert pasca fara aluat, cu ricotta si merisoare

Postat de mirela0911

Desert pasca fara aluat, cu ricotta si merisoare

Intr-un bol se pun ricotta, ouale, se adauga praful de sare, zaharul pudra, zaharul vanilat, amidonul si coaja de lamaie. Se mixeaza la viteza cea mai mica pana se omogenizeaza totul apoi se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.04.2014, 23:57
si eu vreau
la 18.04.2014, 23:57
O pasca WOWWWW! Arata superb Inisor! Paste luminat si binecuvantat draga mea!
la 18.04.2014, 23:58
Bya, pai am scris reteta: fa-ti
la 18.04.2014, 23:59
Ruxy, multumesc! Asemenea!
la 19.04.2014, 00:02
Din suflet Inisor drag!

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking