Pasca cu ciocolata

Postat de katty in Dulciuri
3 Mai 2016 | 6318 vizualizari
Pasca cu ciocolata

In fiecare an de Paste fac pasca. Anul acesta am vrut sa schimb putin ideea si am facut o pasca cu ciocolata si stafide. Este delicioasa si  a fost savurata imediat de familie si musafiri. Retete de Pasti

Ingrediente

  • Blat:
    • 500 gr faina
    • 25 gr drojdie
    • 125 ml ulei
    • 50 gr unt
    • 150 gr zahar
    • 375 ml lapte
    • 2 galbenusuri+1 ptr uns
    • arome(coaja de portocala, lamaie, vanilie)
    • 100 gr stafide
    • 2 linguri rom
    Umplutura:
    • 3 oua
    • 100 gr zahar
    • 150 gr ciocolata neagra
    • un praf de sare
    • 1 lingura rom
    • 1 lingura cacao neagra
    • zahar pudra pentru ornat

Mod de preparare

Preparam  maiaua frecand drojdia cu o lingura zahar, putin lapte caldut si faina pana capata consistenta unei smantani. O lasam la cald sa dospeasca. Cernem faina, facem o adancitura la mijloc in care punem restul de zahar, galbenusurile,restul de lapte,aromele.Framantam  pana nu se mai lipeste de maini,apoi  adaugam  uleiul si untul. Framantam  pana se incorporeaza complet si o lasam  la cald, acoperita cu un prosop pana isi dubleaza volumul.Intre timp inmuiem stafidele in rom, amestecand din cand in ele, apoi, cand aluatul si-a dublat volumul, le incorporam in aluat, omogenizand bine. Luam 1/3 din aluat si il punem deoparte. Tapetam o forma rotunda de 26 cm diametru cu hartie de copt. Intindem restul de aluat(2/3) pe fundul  formei si usor in sus pe pereti.

Aluatul pe care l-am oprit il impartim in doua parti egale pe care le intindem  subtiri si le impletim. Punem impletitura  de-a lungul peretilor si lasam pasca sa creasca putin.  Intre timp  mixam ouale intregi  cu un praf de sare, zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi incorporam ciocolata rasa, romul si cacaua.Omogenizam si turnam compozitia in tava. Dam tava la cuptor la temperatura medie aproximativ 50 minute.
Am respectat intocmai procedeul dupa reteta pe care o aveam, insa  am constatat ca aluatul de pe margini a fost acoperit de ciocolata si nu s-a mai vazut, asa ca data viitoare voi intinde aluatul pe pereti pana la jumatatea formei, voi turna crema de ciocolata, apoi voi pune deasupra impletitura de aluat.
Scoatem pasca, o lasam sa se raceasca si o pudram cu zahar inainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Retete similare

Desert pasca cu ciocolata

Postat de oanapl

Desert pasca cu ciocolata

Pentru blat, amesteci smântâna cu zahărul și sarea. Adaugi untul topit și apoi cacaua și bicarbonatul și omogenizezi. La sfârșit făina cernută în două-trei...

Citeste continuarea

Desert pasca cu ciocolata

Postat de RODIMUR

Desert pasca cu ciocolata

Din: făină, zahăr, ouă, drojdie, lapte cald, sare, ulei, zahăr vanilinat și esență de rom se face un aluat potrivit de moale care după ce se încorporează toate ingredientele se mai...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.05.2016, 15:16
la 03.05.2016, 17:03
Super buna!
la 03.05.2016, 17:10
foarte buna
la 03.05.2016, 17:17
Buna mai e si cu ciocolata!
la 03.05.2016, 17:18
Imi place!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking