Pasta de macese

Postat de margo in Dulceata / Gem
20 Oct 2014 | 7786 vizualizari
Pasta de macese

Desigur,fiecare cunoaste beneficiile maceselor.Normal,nu puteau lipsi din camara.Chiar daca am cules macese,le-am uscat pentru ceai,iar pasta am facut-o din zeama de macese cruda,cumparata din piata.Nu am avut o sita potrivit de fina pentru macese pentru a face eu pasta,asa ca am preferat s-o cumpar.

Ingrediente

  • 6kg pasta cruda de macese,
  • 1kg zahar

Mod de preparare

  • Se pune pasta de macese intr-o oala si se pune la fiert.Pasta fiind groasa,se poate dilua cu o cana de apa.Se mesteca continuu in ea,in timpul fiertului pentru ca se depune pe fundul oalei.Cand clocoteste bine se adauga zaharul.Cine vrea mai dulce,poate sa puna zahar mai mult.Mie imi place asa sa se simta aroma maceselor.Se lasa sa fiarba cu bulbuci mari,mestecand tot timpul in ea. Pentru a vedea daca e destul de legata se pune un pic de pasta pe o farfurie si se lasa sa se raceasca.Se traseaza cu degetul o dunga prin pasta.Daca nu se imbina la loc,inseamana ca e gata. Se ia de pe foc si se toarna,fierbinte,in borcane.Acestea se inchid ermetic si se pun in paturi sa se raceasca lent.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de macese" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert briose cu cacao si nuca de post

Postat de Valclaudia

Desert briose cu cacao si nuca de post

Am preincalzit cuptorul la 175 grade C. Am pus zaharul, praful de copt, zaharul vanilat, nuca macinata, pasta de macese, uleiul, apa minerala, pudra de cacao. Am mixat. Am adaugat apoi...

Citeste continuarea

Negresa de post cu seminte de rodie

Postat de Valclaudia

Negresa de post cu seminte de rodie

Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Curatam cele doua rodii, scotind cu grija semintele. Punem apa  mineralka si uleiul intr-un castron, adaugam praful de copt, zaharul si pasta de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.10.2014, 23:32
la 21.10.2014, 07:00
Ce buna!
la 21.10.2014, 08:19
Vaii ce de munca este la ia cund eram copii mergeam la cules de maciese si fzcea mama cite o oala mare de pasta, trebuiesc fierte apoi pasate ptin sita munca de chinez batrin dar este super, duoer buna
la 21.10.2014, 09:15
la 21.10.2014, 10:45
un deliciu

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking