Pasticho

Postat de Angelica in Paste
20 Sep 2014 | 4105 vizualizari
Pasticho

Pasticho, un fel de mancare absolut senzational a carei prezentare nu mai are nevoie de cuvinte...este fabuloasa! Pe langa un aspect naucitor, Pasticho are si un gust pe masura: ricotta, carne, branza ...per total, suculenta si savoare. Enjoy! Multumesc Sara&Mike pentru idee!

Ingrediente

  • -500 gr. macaroane
  • Sos:
  • -800 gr. rosii cherry din conserva
  • -250 ml. vin rosu sec
  • -1 kg. de carne de vita tocata, carne de porc
  • -1 bucata de praz
  • -1 dovlecel
  • -2 catei de usturoi
  • -ulei de masline
  • -sare si piper
  • -putin cimbru, oregano, rozmarin si boia de ardei
  • Topping:
  • -3 oua
  • -250 ml. lapte
  • -50 ml.smantana
  • -250 gr. branza ricotta proaspata
  • -putina nucsoara
  • Mai avem nevoie de:
  • -100 gr. cascaval (sau parmezan)
  • -100 gr.mozzarella rasa, sau rupta bucatele marunte
  • -putin unt pentru uns tava

Mod de preparare

*Pentru inceput punem branza ricotta la scurs intr-un tifon, sau intr-o strecuratoare.

*Pregatim o tava pentru cozonac pe care o ungem pe margini cu putin unt.

*Acum ne apucam sa pregatim preparatul.Procedam asa:

1.Punem intr-o cratita putin ulei de masline.

2.Adaugam  prazul taiat rondele subtiri.Cand rondelele sunt rumenite, adaugam dovlecelul taiat cubulete marunte.Mai lasam pe foc 3-4 minute, dupa care adaugam cateii de usturoi si calim inca 1 minut.

3.Punem acum carnea tocata si condimentam dupa gust cu sare, piper, boia.

4.Adaugam plantele aromatice: oregano,rozmarin si cimbru, amestecam bine si lasam pe foc inca 5 minute.

5.Cand carnea incepe sa devina albicioasa, adaugam rosiile maruntite si vinul.

6.Punem un capac si lasam la foc mediu sa fiarba cam 30-40 de minute.Amestecam din cand in cand.La final trebuie sa obtinem un sos de carne mai gros si lichidul sa fie evaporat in intregime.

7.Cat timp fierbe sosul punem intr-o oala apa cu sare.Adaugam pastele si le fierbem pentru 8 minute, dupa care le scurgem bine si le punem deoparte.

8.Intr-un castron batem ouale cu branza ricotta, smantana, laptele si nucsoara.

9.Cand sosul de carne este gata, asezam pastele (pe lung)  pastele pe fundul tavii de cozonac pregatita anterior.

10.Punem deasupra sosul si nivelam bine.

11.Turnam deasupra carnii amestecul de oua si presaram deasupra jumate din cantitatea de cascaval (parmezan) si mozzarella.

12.Dam tava la cuptor, la foc mediu pentru 35 de minute.Dupa acest timp, scoatem tava, punem restul de branza rasa si mai dam la cuptor pentru inca 10 minute.

13.Cand Pasticho este gata, bine rumenita si are la suprafata o culoare aurie, scoatem tava din cuptor si o lasam sa se tempereze.

14.Feliem cand este rece si servim Pasticho alaturi de un pahar de vin.

Pofta mare va doresc!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasticho" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Paste cu ton, ardei copti, roșii uscate si masline

Postat de panacris

Paste cu ton, ardei copti, roșii uscate si masline

Am plecat de la metoda, #Onepot pasta, adică toate ingredientele într-o tigaie înaltă, puse împreună și deodată la fiert și anume, pastele, roșiile uscate, cât de...

Citeste continuarea

Paste cu sunca si crema de branza

Postat de gurita_ta2005

Paste cu sunca si crema de branza

Intr-o cratita se pune apa cu sare la fiert,cand incepe apa sa clocoteasca se pun pastele ,se lasa circa 10 minute(cat scrie pe cutie sau punga),se ameseteca din cand in cand pentru a nu se lipi....

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.09.2014, 11:33
la 20.09.2014, 11:40
Mama ce bunatate Imaginile cu sectiunea sunt mult mai concludente si relevante
la 20.09.2014, 12:04
la 20.09.2014, 12:32
J:+bd
la 20.09.2014, 13:46
o bunatate

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking