Placinta cu cartofi si sunculita taraneasca

Postat de simona72 in Aperitive / Garnituri
27 Sep 2016 | 8236 vizualizari
Placinta cu cartofi si sunculita taraneasca

Inspiratie mi-a fost o retete cu origini italienesti. Ma atras pentru originalitate, combinatia de ingrediente, aspect si gust desigur. Este foarte simpla, poate aluatul sa vi se para putin complicat, asta pentru cei  incepatori si care nu au folosit inca sucitorul…in rest nimic complicat. Un piure de cartofi la care adaugi arome, mozzarella sau parmezan, bacon si ceva verdeturi. Merge de minune rozmarinul, asta daca va plac aromele mediteraneene, iar daca sunteti mai conservatori este ok patrunjelul. "Ziua cand imi rasfat nevasta"!!

Ingrediente

  • Pentru aluat(cantitatile date sunt pentru 2 placinte):
  • 500 gr faina
  • 5 linguri ulei de masline extravirgin
  • 1 lingurita sare
  • 270 ml apa calduta
  • Pentru umplutura:
  • Aproximativ 1 kg cartofi albi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura unt
  • 250 gr sunca taraneasca
  • 150 gr mozzarella
  • 150 gr branza de burduf
  • 1 legatura mica de patrunjel verde
  • Sare si piper proaspat rasnit dupa gust
  • 1 ou+1 galbenus
  • 2 linguri smantana grasa

Mod de preparare

Pentru aluat: se framanta un aluat simplu din cantitatile date mai sus. Daca vi se pare greu sa framantati un aluat folositi un robot de bucatarie. Puneti toate ingredientele in robot si mixati aluatul pana se dezlipeste de pe peretii vasului. Framantati aluatul inca 5 minute cu mainile. Impartiti aluatul in doua. Luati o bucata de aluat si pe masa infainata intindeti aluatul intr-o foaie subtire. Se aseamana cu cea de taitei, dar putin mai groasa. Se pune foaia intr-o forma de tarte unsa cu unt si se lasa marginile sa atarne.

Pentru umplutura: se pun cartofii la fiert ca pentru piure. Se pasireaza cartofii fierbinti pana se obtine un piure nu foarte fin.

Intr-o tigaie se pun 2-3 linguri ulei de masline, 1 lingura de unt si sunculita taiata cuburi. Se lasa sa se prajeasca pana devine rumena. Se adauga prajeala la piureul de caroti, plus ouale batute ca pentru omleta, branzeturile date pe razatoarea mare, patrunjelul tocat fin, sare si piper proaspat rasnit, smantana. Se amesteca compozitia pana la incorporarea ingredientelor. Umnplutura se pune peste aluat, se distribuie uniform cu dosul unei linguri. Se aduc marginile aluatului in interior formand niste pliuri. Se unge cu putin ou batut, se pune in mijloc bucatele de mozzarella, frunzulite de patrunjel, se rasneste piper si se stropeste totul cu ulei de masline extravirgin. Se da tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 35-40 minute, pana se rumeneste usor deasupra.

Se portioneaza si se serveste calda, dar garantez ca si rece este la fel de buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu cartofi si sunculita taraneasca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (36)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Aperitiv humus

Postat de GABRIELAGH

Aperitiv humus

Boabele de naut se pun la inmuiat peste noapte pentru a se hidrata. Cand ne apucam sa gatim humusul, punem la fiert nautul int-o oala cu apa cam de trei ori mai mare decat cantitatea de naut....

Citeste continuarea

Frittata cu ardei, ciuperci si salam

Postat de rocsi_1612

Frittata cu ardei, ciuperci si salam

Muschiul file, salamul il taiem bucatele mici. Ardeiul il spalam, indepartam semintele si il facem cubulete. Ciupercile le spalam si le taiem feliute. Cascavalul il taiem bucati potrivite....

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.09.2016, 10:22
la 27.09.2016, 10:37
la 27.09.2016, 10:39
Si niste ciumperci n-ai pus?
la 27.09.2016, 10:40
superrr!! Imi place! O tin minte
la 27.09.2016, 10:47
ce bine arata

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking