Placinta cu crema de branza

Postat de Constelatialeu in Prajituri
7 Iun 2014 | 9896 vizualizari
Placinta cu crema de branza

Pentru ca tot primisem de la Delaco crema de branza am zis sa-i gasesc o intrebuintare,asa ca am pus de-o placinta,prajitura ceva acolo......

Ingrediente

  • Foi
  • 2 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri apa
  • 7 g amoniac
  • 1 praf de copt cu sofran
  • faina cat sa facem un aluat nu foarte tare,care se poate intinde
  • Umplutura
  • 400 g Crema de branza natur de la Delaco
  • 200 g smantana cu 40% grasime
  • 200 g zahar
  • 6 oua
  • 1 plic finesse vanilie boubron
  • 100 g stafide aurii

Mod de preparare

Foi:

Ouale cu zaharul le mixam bine,adaugam uleiul ca la maioneza,apoi apa,la final amoniacul cu praful d ecopt stins cu putin otet si faina.Omogenizam si formam un aluat suficient de care,sa se poata intinde.Impartim aluatul in doua si intindem 2 foi.

Umplutura:

Crema de branza,smantana si zaharul le amestecam bine,apoi adaugam ouale si vanilia si la final stafidele.

Intindem prima foaie direct pe hartia de copt si apoi o asezam in tava ( 22/35 cm) intepam foaia cu furculita si apoi turnam umplutura.Foaia a doua o intindem tot pe hartie de copt si o asezam deasupra umpluturii,apoi scoatem hartia de copt.E mai usor de manevrat sa intindem direct pe hartie de copt.Cu un bat de frigaruie intepam aluatul din loc in loc.

Bagam tava la cuptorul preincalzit,la foc moderat,cca 40 min ( depinde de cuptorul fiecaruia).Cand trece testul scobitorii scoatem tava din cuptor si o lasam sa se raceasca ca sa putem sa o portionam bine.Eu mi-am taiat un colt asa calda,scoasa din cuptor pentru ca asa-mi place. Portionam si apoi pudram cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Aperitiv cheesecake cu branza cu mucegai, nuci si chutney de ceapa rosie

Postat de Bucataras

Aperitiv cheesecake cu branza cu mucegai, nuci si chutney de ceapa rosie

Preincalzeste cuptorul la 150 grade C.  Prajeste nucile intr-o tigaie sau pune-le la cuptor pana se rumenesc usor.  Intre timp tapeteaza forma de copt cu foile de placinta unse pe...

Citeste continuarea

Supa crema de dovleac

Postat de AlexTeacher

Supa crema de dovleac

1. Taiati dovleacul in jumatate, curatati-l si apoi taiati-l in cubulete de 2-3 cm. Puneti-l la fiert in 2 l de apa. 2. Taiati cubulete si cartofii, morcovul si telina. Puneti-le la fiert la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.06.2014, 16:56
Arata super!
la 07.06.2014, 17:04
ce-as manca si eu una
la 07.06.2014, 17:07
la 07.06.2014, 17:12
la 07.06.2014, 17:13
si eu vreau

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking