Placinta cu mere

Postat de merisor67 in Prajituri
2 Apr 2015 | 11504 vizualizari
Placinta cu mere

Ne place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile, asa ca incerc sa le fac din cand in cand si altfel decat la reteta de baza, adica reteta mamei soacre. De data aceasta am folosit ca grasime ulei+untura. Uleiul ajuta aluatul sa fie mai elastic, iar untura are rol de fragezire. A iesit tare buna!

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 2 galbenusuri
  • 100 gr zahar
  • 100 ml ulei
  • 1 lingura untura solida(cat se ia in lingura)
  • 1 varf cutit sare
  • 1 plic praf de copt
  • 200 ml iaurt
  • 500 gr faina
  • 2 lingurite esenta de lamaie
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg mere Ionatan
  • 4 linguri zahar
  • 3 plicuri zahar cu scortisoara(de la Dr Oetker)
  • 1 lingura gris
  • Decor:
  • zahar pudra

Mod de preparare

Incepem cu prepararea merelor, pe care le dam pe razatoarea mare, cu coaja cu tot, doar inlaturam cotoarele.

Coaja are dulceata ei aparte si e pacat sa o inlaturam daca merele arata bine la exterior. 

Punem merele razuite intr-un vas, pe foc, impreuna cu zaharul, zaharul cu scortisoara si le lasam pana cand se formeaza sirop, apoi le lasam la racit.

Exista si varianta sa se adauge merele, nesupuse tratamentului termic, dar eu prefer intotdeauna aceasta varianta, pe care o prezint aici.

Cat timp merele se racesc ne ocupam de aluat.

Punem intr-un vas, galbenusurile, zaharul, uleiul, esenta si putina sare si le mixam energic pana se omogenizeaza, apoi adaugam untura si iaurtul in care am diluat praful de copt.

Omogenizam din nou compozitia si incepem sa incorporam treptat faina.

Ne oprim din a adauga faina, cand obtinem un aluat nelipicios si usor moale.

Il framantam putin pe masa infainata si il lasam la odihnit 20 de minute, acoperit, pentru a nu prinde crusta la exterior.

Impartim aluatul in doua parti pe care le intindem cu ajutorul sucitorului, cat dimensiunea tavii.

Tava mea a avut dimensiunea de 23/36 cm.

Asezam prima foaie de aluat in tava tapetata cu hartie de copt, intindem merele peste ea si le acoperim cu cea de-a doua foaie.

Dam tava la cuptor pentru 35 de minute la 180 de grade, sau pana cand foaia de deasupra se rumeneste bine.

Lasam placinta sa se raceasca usor apoi o portionam si o pudram cu zahar.

Este foarte buna, iar scortisoara ii accentueaza simtitor gustul!

Spor si pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (40)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de placinta taraneasca cu mere

Postat de rocsi_1612

Reteta de placinta taraneasca cu mere

Iata cum se prepara Reteta de placinta taraneasca cu mere Incepeti cu pregatirea  umpluturii , pentru a avea timp sa se raceasca.  O puteti face cu o zi inainte si o tineti la rece....

Citeste continuarea

Reteta de friptura de porc cu roade de toamna

Postat de panacris

Reteta de friptura de porc cu roade de toamna

Iata cum se prepara Reteta de friptura de porc cu roade de toamna Carnea se taie bucățele și se pune la gătit împreună cu ceapa prăjită cca. 120 de minute la foc mic,sau slow cook,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.04.2015, 09:27
o bunatate !!!
la 02.04.2015, 09:30
Când fac placintă cu merele călite le pun la scurs în strecurătoare O plăcintă de nerefuzat!
la 02.04.2015, 09:32
Ador placinta cu mere!
la 02.04.2015, 09:35
Nici eu nu refuz asa ceva! Arata tare bine, merele si scortisoara au facut intotdeauna casa buna, aluatul fraged... ce sa mai, tot sa am placinta!
Imi place!
la 02.04.2015, 09:35
Buni, eu nu scurg siropul, acolo e toata dulceata merelor

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking