Placinta ruseasca cu branza

Postat de Criss in Prajituri
8 Sep 2014 | 4093 vizualizari
Placinta ruseasca cu branza

Retetele simple si rapide sunt cele mai bune, mai ales cand n-ai timp si chef sa stai prea mult in bucatarie, dar iti doresti totusi un desert pentru o duminica in familie. Am vazut aceasta reteta mai intai la Gaby_d pe Bucataras, reteta care a fost rapid preluata de multe "Bucatarase". Dupa cum se vede, a ajuns si la mine. :)

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • -500 g branza de vaci
  • -3 oua
  • -4 linguri zahar
  • -3 linguri gris
  • -5 linguri smantana
  • -1 plic zahar vanilat
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -50 g stafide
  • (Dupa parerea mea ar merge si o lingurita de praf de copt, asa ca data viitoare am sa pun.)

Mod de preparare

Stafidele se pun la inmuiat in apa calda. Intr-un bol se amesteca grisul cu smantana si se lasa 30 minute deoparte. Branza se paseaza printr-o sita, daca nu e suficient de fina si cremoasa, sau se paseaza cu blenderul.

Intr-un bol de mixer se pun ouale cu zaharul si zaharul vanilat si se spumeaza pana cand isi dubleaza volumul si zaharul se topeste.Peste oua se adauga branza, smantana cu grisul, coaja de lamaie si stafidele. Se amesteca pana se omogenizeaza compozitia, apoi se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Aici va sfatuiesc sa alegeti o tava mai mica, eu am folosit o tava 20/30 si prajitura a iesit destul de joasa. Ar fi fost mai frumoasa intr-o forma de tort si mi-ar fi iesit ca un cheesecake. Se coace 40 minute, dupa care se lasa sa se raceasca, se pudreaza cu zahar si se serveste cu smantana.

Eu am adaugat si o lingura de Dulceata fina din fructe de soc , cu care merge de minune. Sau puteti folosi un sos de fructe de padure.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta ruseasca cu branza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Placinta ruseasca cu branza

Postat de mirela0911

Placinta ruseasca cu branza

Intr-un bol se omogenizeaza bine grisul cu smantana. Se da deoparte pentru 30 de minute. Peste stafide se toarna apa fierbinte cat sa le acopere si se lasa timp de 10 minute, dupa care se scurg...

Citeste continuarea

Cочники-Placinta ruseasca cu branza II

Postat de Ksenya

Cочники-Placinta ruseasca  cu branza  II

Mai intai frecam untul cu zahaharul, adaugam oul si smantana si amestecam din nou, adaugam apoi faina, sarea, zaharul vanilat si praful de copt si amestecam pana obtinem un aluat uniform. Il...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.09.2014, 11:13
Mmm, servesc o bucatica!
la 08.09.2014, 11:41
la 08.09.2014, 12:03
Ce bun!
la 08.09.2014, 12:21
la 08.09.2014, 12:29

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking