Placinta rustica cu piersici si afine

Postat de VanessaAli in Dulciuri
1 Sep 2015 | 2910 vizualizari
Placinta rustica cu piersici si afine

O delicioasa reteta de vara pe care va recomand sa o incercati. E simplu de facut si are un aspect deosebit.

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 2 linguri untura/3 de unt
  • 1 ou
  • 3 linguri de zahar
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu otet
  • 6 linguri apa rece
  • faina cat cuprinde

Pentru umplutura:

  • 4 piersici coapte bine
  • 5 linguri de afine
  • 5 linguri de zahar
  • 1 lingura faina
  • 1 lingurita scortisoara

Pentru decor: 1 ou+1 lingura apa, zahar tos

Mod de preparare

Ne ocupam la inceput de aluat. Untura o frecam bine cu zaharul si apoi cu oul.Punem lingurile de apa, apoi cateva linguri de faina. Stingem bicarbonatul si il amestecam in compozitie. Mai adaugam faina, amestecand cu lingura, apoi ne folosim de mana si il framantam pana nu mai e lipicios. Il punem la frigider pana ne ocupam de umplutura.

Punem o oala de apa la fiert si pregatim una cu apa rece. Cand apa da in clocot adaugam piersicile,taiate in X la capatul mai lat, si le lasam sa fiarba cam 1 minut. Le scoatem apoi cu o spumiera si le aruncam in apa rece. Dupa ce s-au racit le decojim cu mainile, indepartam miezul de pe coaja si il feliem.

Dupa ce am terminat cu piersicile punem peste ele afinele, scortisoara,zaharul, faina si amestecam bine.

Scoatem aluatul din frigider si il intindem pe o suprafata presarata cu faina (foaie de 0,5 cm). Luam aluatul pe sucitor si il asezam intr-o forma de tarta sau intr-o tava simpla plata. Daca folositi forma de tarta ar trebui sa va ramana aluat pe marginile ei, daca folositi tava va trebui sa lasati cam 2 cm de aluat neacoperit. Turnam umplutura si acoperim cu aluatul de pe margine.

Batem oul cu o lingura de apa si ungem marginile placintei. Luam o mana de zahar tos si punem pe unde am uns.

Dam tava la cuptor pentru 25-30 minute,dupa care o scoatem si o lasam la racit (sau o mancam calda :)) ). Merge perfect cu un glob de inghetata.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta rustica cu piersici si afine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Fursecuri de post umplute cu dulceata si seminte de canepa

Postat de Valclaudia

Fursecuri de post umplute cu dulceata si seminte de canepa

Margarina la temperatura camerei, se framanta cu un praf de sare, 1/2 plic praf de copt, 2 linguri frisca vegetala, 1 fiola esenta de vanilie si faina proaspat cernuta. Intindem aluatul pe masa...

Citeste continuarea

Fantome din bezea

Postat de CameliaComan

Fantome din bezea

Oul trebuie tinut la temperatura camerei. Separam abusul de galbenus. Mixam albusul de ou impreuna cu praful de sare. Adaugam zaharul pudra si mixam pana cand putem sa intoarcem bolul cu fundul in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.09.2015, 18:25
la 01.09.2015, 18:26
Ce buna si aromata
la 01.09.2015, 18:30
Multumesc!
la 01.09.2015, 18:31
Super!
la 01.09.2015, 18:46
ce fain arata

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking