Desert placinta taraneasca cu mere

Postat de merisor67 in Prajituri
3 Sep 2013 | 176606 vizualizari
Desert placinta taraneasca cu mere

Stiu ca am mai postat o placinta cu mere, dar blatul de la aceasta este mai special. De ce ii spun taraneasca? Pentru ca este o reteta de la tara cu ingredientele din gospodaria mamei: osanza, lapte batut, oua, faina si merele, bineinteles.

Ingrediente

Pentru blat:

  • 200 gr osanza solida
  • 4 linguri zahar
  • 1 ou
  • 300 ml lapte batut(iaurt de tara)
  • sare
  • esenta de vanilie
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 1/2 plic praf de copt
  • 450-500 g faina

Pentru umplutura:

  • 2 kg mere
  • 1 lingurita scortisoara
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri gris

Pentru pudrat:

  • 3-4 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 1/4 lingurita scortisoara

Mod de preparare

Pentru umplutura: curatam merele de coaja si interior si le dam pe razatoarea mare sau le trecem prin robot, asa cum am procedat eu, apoi le calim impreuna cu zaharul si scortisoara pana lasa sirop, la foc mediu, amestecand din cand in cand.

Ridicam de pe foc, adaugam grisul si le lasam sa se raceasca.

Pentru foi: frecam osanza cu zaharul pana devine spumoasa, apoi adaugam oul, sarea, esenta si laptele batut in care am dizolvat praful de copt si bicarbonatul.

Omogenizam, apoi incepem sa incorporam faina putin cate putin, pana obtinem un aluat elastic si nelipicios.

Il acoperim cu folie si il dam la frigider pentru 30 de minute.

Apoi impartim aluatul in doua parti si intindem prima foaie, o asezam in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei, punem compozitia de mere peste ea si acoperim cu a doua foaie pe care o intepam din loc in loc cu o furculita.

Eu am folosit o tava de 26/36 cm.

Dam tava la cuptor pentru 40 minute la 180 grade, pana cand se coloreaza placinta frumos la suprafata.

Apoi lasam la racit si o portionam.

Pudram cu zahar cu aroma de vanilie si scortisoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta taraneasca cu mere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (64)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert pasca cu ciocolata

Postat de oanapl

Desert pasca cu ciocolata

Pentru blat, amesteci smântâna cu zahărul și sarea. Adaugi untul topit și apoi cacaua și bicarbonatul și omogenizezi. La sfârșit făina cernută în două-trei...

Citeste continuarea

Desert rulouri cu scortisoara

Postat de Reli_B

Desert rulouri cu scortisoara

La atelier le-am facut cu scortisoara si nuca de cocos. Mami a venit cu ideea sa facem o portie din ele cu ciocolata si migdale iar cealalta portie cu scortisoara. Aluatul:  Am pus...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.09.2013, 18:56
la 03.09.2013, 18:56
Tare bine arata !
la 03.09.2013, 19:01
la 03.09.2013, 19:03
la 03.09.2013, 19:08
ce frageda trebuie sa fie

Vezi toate comentariile (64)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking