Placintele cu branza crema

Postat de Bucataras in Prajituri
17 Mar 2014 | 8848 vizualizari
Placintele cu branza crema

De obicei, cand facem o placinta, nu folosim un singur fel de branza. Rar se intampla asta si numai atunci cand facem una sarata pentru noi, cei mari si o insotim cu un pahar cu vin. ;) De cele mai multe ori insa, pe langa putina branza telemea mai adaugam si o branza dulce si niste stafide, mai pe gustul copiilor. Am incercat de data asta o combinatie noua de branzeturi: dulci si cremoase, iar rezultatul a fost pe placul tuturor.

Ingrediente

  •  2 foi de aluat de placinta
  • 1 cutie branza mascarpone Delaco
  • 1 cutie Ceva fin pufos
  • 1 cutie Ceva fin cremos
  • 4 oua
  • 3-4 linguri de stafide
  • 5-6 linguri zahar brun
  • 1 lingura esenta de rom
  • 1 galbenus pt uns

Mod de preparare

 Am lasat aluatul la dezghetat.

Intr-un castron am amestecat branzeturile cu ouale, zaharul, stafidele si esenta de rom.

Am taiat patrate de aluat, iar in mijlocul fiecaruia am pus cate o lingura de branza. Pentru ca branza este usoara ca o crema am impachetat imediat placintelele, ridicand colturile patratelor.

Am uns cu ulei doua tavi de aragaz, am pus hartie de copt pe fiecare tava si am asezat in ele placintelele, pe masura ce le-am format.

Am uns fiecare placinta cu galbenus de ou si am pus tavile in cuptor pana s-au rumenit usor pe deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele cu branza crema" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Placintele cu pui

Postat de Oana

Placintele cu pui

Pentru inceput pregateste aluatul. Freaca drojdia cu zaharul pana devine lichida. Amesteca faina cu sarea, pune uleiul si amesteca cu o lingura pana obtii mici firimituri, apoi adauga drojdia si...

Citeste continuarea

Aperitiv pachetele de primavara cu cabanos

Postat de Bunica

Aperitiv pachetele de primavara cu cabanos

Am folosit o foaie din aluatul foietaj. L-am lasat la decongelat si l-am intins putin cu sucitorul pentru a avea o foaie mai subtire. Foaia de aluat se imparte in patrate de 5/5 cm. Pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.03.2014, 18:51
buna buna
la 17.03.2014, 18:56
S-au racit?,ca sa stiu daca trec strada)
la 17.03.2014, 19:09
Treci repede Buni ca nu mai apuci! ))
la 17.03.2014, 19:10
Foarte bune
la 17.03.2014, 19:47
Ce umplutura cremoasa

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking