Placintele "galette des rois" cu fructe de padure

Postat de ctlina in Dulciuri
8 Feb 2016 | 2408 vizualizari
Placintele "galette des rois" cu fructe de padure

Dupa reteta clasica de "galette des rois" in forma de soare - vezi aici va propun de data aceasta o varianta "buchet de flori" cu frangipan si fructe de padure.  

Ingrediente

  • 1 galbenus de ou
  • 1 foaie de aluat de foietaj
  • 1 ouă întreg
  • 40g zahăr pudră
  • 25g unt
  • 75g pudră de migdale
  • 3 linguri pline de fructe de padure (congelate)

Crema de vanilie: folositi numai jumatate sau dublati cantitatile de mai sus

  • 125 ml lapte,
  • vanilie pudra (sau esenţă de vanilie)
  • 1 gălbenuş
  • 1 lingura amidon de porumb
  • 30 g de zahar

Mod de preparare

Incepem cu crema de vanilie:

Se pune la-ncalzit laptele cu 15 g de zahar si vanilia.

Frecam galbenusul de ou cu restul de zahar, adaugam amidonul si amestecam bine.

Se toarnă deasupra laptele fierbinte, amestecand bine cu un tel.

Se pune la foc mic amestecand mereu ca sa nu se prinda de fund, pana cand crema se ingroasa.

Luati de pe foc si lasati sa se raceasca- amestecati din cand in cand.

Intre timp frecati untul cu zaharul, adaugati oul si pudra de migdale. 

Adaugati crema de vanilie racita, fructele de padure si amestecati. Lasati la rece 30 de minute.

Intindem aluatul.

Decupam 8 discuri.

Plasam 4 discuri pe o hartie de copt. Punem cremă frangipane în  mijlocul fiecarui disc.

Cu un penson ungem marginile cu ou batut sau cu apa .

Ascundem figurina şi acoperim cu discurile ramase. Sudam marginile.

Cu aluatul ramas facem, foi, petale, tija si decoram.

Ungem compozitia cu galbenusul bătut şi amestecat cu 1 lingura de lapte rece.

Putem apăsa maginile cu o furculiţă ca să se lipească bine si trasa linii sau forme cu dosul unui cutit.

Punem placinta 20 minute la rece până se încinge cuptorul, apoi coacem timp de 10 minute la 200°C apoi reducem la 180°C si coacem inca 10 de minute.

Se serveste calduta cu cidru (cidrul este o bautura slab alcoolica  3 – 8%, obtinuta prin fermentarea fructelor, mai ales a merelor sau perelor, dar si a gutuilor la o temperatura de 4 – 16° Celsius).

Cine gaseste figurina este regele zilei. Vive le roi !!!

Pofta Buna !!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele "galette des rois" cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert placinta creata a la Motan ca la Cleme

Postat de Constelatialeu

Desert placinta creata a la Motan ca la Cleme

Mai intai decongelam foile de placinta. Intr-un castron punem branza dulce, iaurtul grecesc, 4 galbenusuri de ou, zaharul vanilat si cele 8 linguri de zahar, sarea si stafidele si apoi...

Citeste continuarea

Placinta turnata cu branza

Postat de Sim0naWorld

Placinta turnata cu branza

Stafidele le-am pus in putina apa calduta si esenta de rom. Am batut usor cele 3 oua, am adaugat zaharul si am mixat. Am pus uleiul si am continuat mixarea, apoi am pus alternand laptele si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.02.2016, 21:45
Bune!
la 08.02.2016, 21:49
Super bune!
la 08.02.2016, 21:52
la 08.02.2016, 22:08
bune
la 08.02.2016, 22:09
Super!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking