Ingrediente
- 12 linguri zahar
- 4 oua
- 8 linguri+250 ml lapte
- 6 linguri ulei
- faina cat cuprinde pentru foi+2 linguri faina pentru crema
- un pachet de unt
- o lamaie
Mod de preparare
Blatul: Se amesteca 8 linguri zahar, 2 oua, 6 linguri ulei, 8 linguri lapte si 1 lingurita amoniac, apoi se adauga faina cat cuprinde pentru a face o coca buna de intins. Se fac 3-4 foi care se intind pe spatele tavii de copt si se lasa la cuptor pana devin rumenii. Se procedeaza la fel pentru fiecare foaie in parte.
Crema: Se amesteca 2 oua, 2 linguri de faina, 250ml lapte si 4 linguri de zahar. Se fierbe compozitia, dupa care se adauga un pachet de unt frecat cu 2 lingurite de zahar pudra, apoi se adauga coaja rasa si zeama de lamaie.
Se pune crema intre foi si se lasa la rece mai mult de 10 ore, preferabil cu un fund de tocat deasupra sau ceva greu pentru a patrunde crema cat mai bine in foi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Alba ca Zapada" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (3)
|