Prajitura Brownie

Postat de ctlina in Dulciuri
4 Oct 2015 | 5222 vizualizari
Prajitura Brownie

De origine americana, brownie a fost inventata de un bucatar la un hotel Palmer House din Chicago (Illinois), în 1893. Legenda spune insa ca a fost creata de o gospodina din New England, care a uitat sa adauge praf de copt la tortul de ciocolata. Cand l-a scos din cuptor avea o forma plata. Ea a avut ideea de a-l taia in patrate pentru a o face mai prezentabila. Astfel brownie a devenit populara în Statele Unite si Canada, în prima jumatate a secolului al XX-lea. Va propun o prajitura excelenta, deosebita cu o crusta crocanta si un miez moale si umed . Este o reteta gasita pe un site american Joy the Baker- de aceea masura folosita este un pahar de apa sau o cana.

Ingrediente

  • 1/4 pahar ulei de masline
  • 200 gr de ciocolata neagra
  • 3/4 pahar de zahar
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita extract de vanilie
  • 1/4 pahar de faina
  • 3-4 linguri de cafea lichida
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/4 lingurita de sare fina
  • zmeura proaspata sau congelata (productie proprie hi hi)
  • sare de mare

Mod de preparare

Tapetati o tava cu hartie de copt.

Lasati hartia sa depaseasca marginile ca sa puteti scoate cu usurinta prajitura.  

Topiți ciocolata in uleiul de masline la bain marin sau in cuptorul cu microunde.  

Amestecati bine pana cand ciocolata este lucioasa si neteda.  

Adaugati zaharul, amestecati, puneti apoi oul si vanilia si amestecati bine.  

Se adauga faina amestecata cu praful de copt, apoi cafeaua lichida si sarea. Amestecati.   

Depuneti compozitia in tava si decorati cu zmeura.  

Presarati un pic de sare marina.  

Puneti in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 30 minute.

Verificati, atunci cand introducem scobitoarea, aceasta trebuie sa iasa inca usor umeda cu urme de aluat, chiar daca suprafata s-a intarit.  

Lasati sa se raceasca 30 de minute inainte de a-l scoate din tava si a-l taia- este foarte fraged.

Este un adevarat brownie, crocant si moale in acelasi timp.....un deliciu.  

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Brownie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura negresa

Postat de Oana

Desert prajitura negresa

Pune pe foc zaharul cu cacaua, laptele si untul. Lasa-le sa fiarba la foc mic pana se topeste untul si incepe sa fiarba cu basici, apoi opreste focul. Pune deoparte 200 ml de glazura pe care o...

Citeste continuarea

Brownie cu crema de branza si smochine

Postat de simona72

Brownie cu crema de branza si smochine

Pentru blat: ouale intregi se mixeaza impreuna cu praful de sare si zaharul pana isi dubleaza volumul, capata consistenta unei creme. Se adauga in fir subtire untul topit si racit. Ciocolata se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.10.2015, 10:47
Iaiiiiiiii arata delicios
la 04.10.2015, 11:17
la 04.10.2015, 11:21
la 04.10.2015, 13:24
Bună ciocolatoasa!
la 04.10.2015, 14:32

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking