Ingrediente
- 1/4 pahar ulei de masline
- 200 gr de ciocolata neagra
- 3/4 pahar de zahar
- 1 ou
- 1/2 lingurita extract de vanilie
- 1/4 pahar de faina
- 3-4 linguri de cafea lichida
- 1 lingurita praf de copt
- 1/4 lingurita de sare fina
- zmeura proaspata sau congelata (productie proprie hi hi)
- sare de mare
Mod de preparare
Tapetati o tava cu hartie de copt.
Lasati hartia sa depaseasca marginile ca sa puteti scoate cu usurinta prajitura.
Topiți ciocolata in uleiul de masline la bain marin sau in cuptorul cu microunde.
Amestecati bine pana cand ciocolata este lucioasa si neteda.
Adaugati zaharul, amestecati, puneti apoi oul si vanilia si amestecati bine.
Se adauga faina amestecata cu praful de copt, apoi cafeaua lichida si sarea. Amestecati.
Depuneti compozitia in tava si decorati cu zmeura.
Presarati un pic de sare marina.
Puneti in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 30 minute.
Verificati, atunci cand introducem scobitoarea, aceasta trebuie sa iasa inca usor umeda cu urme de aluat, chiar daca suprafata s-a intarit.
Lasati sa se raceasca 30 de minute inainte de a-l scoate din tava si a-l taia- este foarte fraged.
Este un adevarat brownie, crocant si moale in acelasi timp.....un deliciu.
Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Brownie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|