Desert prajitura cu blat de nuca, foi de napolitana si caramel

Postat de merisor67 in Prajituri
26 Mai 2014 | 205259 vizualizari
Desert prajitura cu blat de nuca, foi de napolitana si caramel

Este o prajitura asemanatoare cu Snickersul, dar am pus crema caramel intre foi de napolitana si am umplut-o cu crema de ciocolata. A iesit un deliciu!

Ingrediente

  • Blat:
  • 8 albusuri
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri nuca macinata
  • 6 linguri faina
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri apa minerala
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 1 plic praf de copt
  • 1 varf cutit sare
  • Caramel:
  • 8 galbenusuri
  • 300 gr unt
  • 8 linguri zahar
  • 150 gr arahide cu miere
  • 1 varf cutit sare
  • 2 foi napolitana
  • 100 gr ciocolata alba
  • 1 lingura ulei
  • Crema de ciocolata:
  • 250 ml frisca lichida
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 1 varf cutit sare.
  • 5 gr gelatina
  • Decor:
  • fulgi de ciocolata alba

Mod de preparare

Blat: mixam albusurile spuma cu putina sare, adaugam treptat zaharul si zeama de lamaie si mixam bine pana obtinem o bezea tare.

Adaugam apa minerala, uleiul si mixam usor, apoi adaugam treptat nuca macinata si faina amestecata cu praful de copt.

Eu am mai lasat si bucatele mai mari de nuca, nu am macinat-o pe toata marunt.

Tapetam tava cu hartie de copt, punem compozitia de blat in ea si dam tava la cuptor pentru 35 de minute la 180 de grade.

Caramel: amestecam galbenusurile cu putina sare si 2 linguri de zahar, iar restul de zahar il punem intr-un vas pe foc, la caramelizat.

Untul il taiem bucatele si il adaugam in zaharul caramelizat, cand acesta se topeste definitiv.

Amestecam energic untul cu caramelul pana cand se dilueaza totul (pe alocuri se va mai intari zaharul, dar se va topi pe parcurs).

Cand totul este diluat, adaugam si galbenusurile si omogenizam bine totul. Lasam crema pe foc pana cand se va ingrosa ca o budinca, amestecand continuu. Apoi ridicam vasul de pe foc si adaugam arahidele maruntite putin.

Lasam crema sa se raceasca putin si vom umple cu ea foile de napolitana.

Presam foile cu o greutate pentru a se intrepatrunde crema printre dungile foilor.

Crema de ciocolata: punem frisca intr-un vas pe foc mic, impreuna cu ciocolata rupta in bucatele si putina sare.

Amestecam bine pana se topeste toata ciocolata si se uniformizeaza compozitia. Apoi o lasam sa se raceasca, dupa care o punem la frigider 15 minute.

Dupa cele 15 minute,  vom introduce mixerul in ea si o vom mixa pana devine cremoasa.

Gelatina o hidratam in putina apa, apoi o  topim pe baie de aburi si o amestecam imediat in crema de ciocolata.

Taiem blatul in doua pe verticala (daca ar fi crescut mai inalt, mergea taiat pe orizontala) si de asemeni, taiem si foile de napolitana pe jumatate.

Topim ciocolata alba cu putin ulei pe baie de aburi si o intindem peste una din jumatatile de napolitana.

Adaugam imediat si jumatatea cealalta de napolitana peste ciocolata alba si presam ca sa se lipeasca bine.

Asamblare: ungem prima jumatate de blat cu crema de ciocolata, adaugam napolitanele, ungem din nou cu crema de ciocolata, asezam cealalta jumatate de blat, o ungem si pe aceasta cu putina crema de ciocolata, apoi ornam prajitura dupa plac.

Dam prajitura la rece pentru cel putin o ora, apoi o portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu blat de nuca, foi de napolitana si caramel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (71)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Prajitura cu cirese

Postat de Constelatialeu

Prajitura cu cirese

Pentru foi: Mixam ouale cu zaharul pana se topeste, adaugam o cana de faina si amoniacul stins cu otet. Dam la frigider pana a doua zi cand adaugam faina cat sa formam un aluat care se intinde...

Citeste continuarea

Desert cu zmeura si ciocolata

Postat de privatelaura

Desert cu zmeura si ciocolata

Mai intai, se pregateste zmeura. Se clateste ușor, apoi se lasă la scurs. Se pregătește o baie de aburi. Se pune la încălzit smântâna, se adaugă ciocolata tăiată cuburi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.05.2014, 18:28
ce prajitura buna !
la 26.05.2014, 18:29
Kristy, chiar a fost buna rau!
la 26.05.2014, 18:30
Doamnelor si domnilor! iiiiiin sfaaaarsiiiit! )))
la 26.05.2014, 18:32
eu nu dau like pana nu gust )))
grozava,Merisor!
la 26.05.2014, 18:34
Laura, data viitoare am sa trimit mostre la tine )) Muah!

Vezi toate comentariile (71)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking