Prajitura cu branza si visine

Postat de aliliana in Prajituri
23 Apr 2014 | 3418 vizualizari
Prajitura cu branza si visine

Ingrediente

  • Aluat:
  • 180 g margarina,
  • 390 g faina,
  • 5 linguri zahar,
  • 2 oua,
  • sare,
  • un plic praf de copt,
  • 3 linguri apa.
  • Compozitia branza:
  • 500 g branza dulce,
  • 3 oua + un ou ,
  • 2 linguri smantana,
  • coaja rasa de portocala,
  • 5-7 linguri zahar,
  • 25 visine ( congelate, am folosit eu),
  • 2 linguri rase cu amidon si o lingura rasa cu gris.

Mod de preparare

Aluat: faina se cerne intr-un vas. Se amesteca cu sare, praf de copt,zahar.Peste acestea se adauga ouale, margarina se se framanta. La final se adauga apa si se mai framanta putin. Compozitia de da la rece. ( Eu am lasat-o peste noapte)

Branza: in blender se pune branza impreuna cu  zaharul, smantana, ouale, coaja rasa de portocala. Se amesteca  bine. La final se adauga si amidonul si se amesteca. Se  lasa la rece peste noapte.

Visinele se dezgheata, se scurg. Dupa ce s-au scurs bine se pun in  zahar. 

Asamblare. Din aluat se opreste  pret de un pumn de aluat.  Din restul  aluatului se formeaza  o foaie  care se aseaza  pe fundul tavii si pe peretii acesteia. Peste aceasta se pune  branza. Se  adauga visinele. Din aluatul ramas se intinde o foaie din care se decupeaza  cateva floricele care au fost aplicate pe prajitura. Cu un ou se unge  prajitura si se pune la cuptor pentru 30-35 minute. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si visine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Retete similare

Desert prajitura cu urda si visine

Postat de oanapl

Desert prajitura cu urda si visine

Se pornește cuptorul la 180 grade C și se pregătește o tavă pentru copt. Se tapetează tava cu hârtie de copt. Tava folosită de mine are dimensiunea de 28×19 cm. Într-un...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu blat de cacao, visine si branza

Postat de oanapl

Desert prajitura cu blat de cacao, visine si branza

Pentru blat, se bat albușurile cu un praf de sare până se spumează ușor. Se adaugă zahărul în 2-3 reprize și se mixează până când se obține o bezea tare. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.04.2014, 13:58
buna!!
la 23.04.2014, 14:01
buna buna
la 23.04.2014, 14:04
Genul meu de prajitura!
la 23.04.2014, 14:34
la 23.04.2014, 15:02
yumyum

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking