Ingrediente
- 4 oua,
- 250 g faina,
- 50 g unt,
- 150 g zahar,
- 500 ml lapte,
- 1 varf de cutit bicarbonat,
- 1 varf de cutit sare,
- 1 lingura rom,
- 1 kg cirese
Mod de preparare
Se bat bine cu telul galbenusurile, untul, zaharul, romul si sarea, adaugand alternativ faina si laptele in care s-a dizolvat bicarbonatul. Se adauga apoi ciresele fara samburi, scurse bine de zeama, iar la sfarsit albusurile batute spuma.
Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu unt si presarata cu faina (eu folosesc hartie de copt). Se coace in cuptor, la foc potrivit, 25-30 minute. Se pudreaza cu zahar vanilat, se taie bucati si se serveste calda.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cirese III" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|