Ingrediente
- Blat
- 5 albusuri
- 100 g zahar
- 200 g nuca macinata
- 4 linguri faina
- 1 plic praf de copt
- Crema
- 5 galbenusuri
- 150 g zahar
- 200 g unt
- 200 g nuca macinata
- 200 g ciocolata alba
- Glazura
- 200 g ciocolata neagra
- 100 g frisca lichida
- 50 g unt
Mod de preparare
Blat
Mixam albusurile spuma tare cu zaharul ca pentru o bezea, faina cernuta cu praful de copt si nuca macinata se adauga peste bezea, amestecam usor pana se incorporeaza in bezea.Punem la copt pentru 20 de minute.
Crema
Zaharul il caramelizam la foc mic, cand este lichid il luam de pe foc si adaugam untul taiat cubulete, amestecam bine pana se topeste untul.Punem din nou vasul la foc mic si adaugam pe rand galbenusurile amestecand bine dupa fiecare. Lasam compozitia sa se ingroase putin amestecand continuu.Adaugam nuca macinata, amestecam bine si lasam la racit.
Glazura
Ciocolata rupta bucatele, untul si frisca le punem la foc mic pana devin o crema, apoi lasam la racit.
Asamblare
Taiem blatul in doua, peste prima foaie razuim ciocolata alba, peste ciocolata punem crema calduta apoi a doua foaie, iar apoi glazura de ciocolata.Lasam la rece cateva ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de caramel si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (7)
|