Prajitura cu crema de ciocolata si cereale Fitness

Postat de Valclaudia in Prajituri
28 Noi 2014 | 6590 vizualizari
Prajitura cu crema de ciocolata si cereale Fitness

Ingrediente

Blat:

  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri apa minerala
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 3 linguri cacao
  • 10 linguri faina proaspat cernuta

Crema:

  • 150 gr. cereale Fitness maruntite la robot
  • 100 ml lapte rece
  • 400 gr. frisca vegetala
  • 100 gr. ciocolata amaruie
  • 1 esenta rom

Sirop:

  • 100 gr. zahar
  • 100 ml apa rece
  • 1 esenta rom

Glazura si decor:

  • 100 gr. ciocolata amaruie
  • 5-6 linguri lapte rece
  • bombonele de ciocolata

Mod de preparare

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Separam albusurile de galbenusuri.

Batem albusurile spuma cu un praf de sare.

Galbenusurile le mixam cu zaharul si pudra de cacao pana isi dubleaza volumul.

Adaugam rand pe rand cele 7 linguri apa minerala.

Renuntam la mixer si incorporam in crema de galbenusuri spuma de albusuri si faina proaspat cernuta.

Pentru aceasta operatie ne ajutam de o lingura de lemn.

Ungem tava cuptorului adanca cu ulei, o tapetam cu faina, apoi turnam amestecul in tava si coacem blatul folosind functia de coacere cu ventilatie pana trece testul scobitorii (cca 35-40 minute).

Scoatem blatul din cuptor si il lasam sa se raceasca in tava.

Preparam siropul la foc mic astfel: dizolvam zaharul in apa, adaugam esenta de rom si lasam sa fiarba siropul cca 10 minute.

Lasam la racit, apoi il turnam in tava peste blatul copt.

Crema o preparam dupa cum urmeaza: trecem cerealele Fitness prin robot, turnam laptele peste ele si le lasam la hidratat.

Topim 100 gr. ciocolata amaruie intr-o craticioara la foc mic impreuna cu  5-6 linguri lapte. Lasam ciocolata sa se raceasca, apoi o mixam impreuna cu frisca lichida, esenta de rom si cerealele hidratate in lapte pana obtinem o crema consistenta.

Intindem crema cu grija pe intreaga suprafata a prajiturii,portionam apoi prajitura dupa preferinta, asezam fiecare portie de prajitura individual pe cate o hartiuta de briosa. Punem toate portiile obtinute pe o tava intinsa.

Topim alte 100 gr. ciocolata amaruie in 5-6 linguri lapte. Lasam la racorit si decoram apoi dupa inspiratie prajiturelele cu glazura si bombonele de ciocolata.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de ciocolata si cereale Fitness" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura Orzo cu nuci si glazura de ciocolata cu alune de padure

Postat de Valclaudia

Prajitura Orzo cu nuci si glazura de ciocolata cu alune de padure

Preincalzim cuptorul la 180 grade. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu praful de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul si praful de copt stins in zeama de la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.11.2014, 19:54
:-
la 28.11.2014, 19:54
Iar ai facut bunaciuni
la 28.11.2014, 19:54
la 28.11.2014, 19:57
Foarte bună
la 28.11.2014, 19:59
Vii cu bunaciuni la ceas de seara?

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking