Prajitura cu fructe si bezea

Postat de papabundetot in Prajituri
25 Mai 2014 | 6447 vizualizari
Prajitura cu fructe si bezea

Pentru ca ne place tare mult prajitura aceasta cu bezea moale,o fac de cate ori am ocazia,cu diverse fructe si arome pentru ca mereu iese tare gustoasa.Astazi, daca tot am facut semifredo si am ramas cu 8 albusuri,m-am gandit sa le folosesc la aceasta prajitura mai ales ca nu mai facusem cam de mult prajitura cu bezea :)

Ingrediente

  • Am folosit pentru aluat:
  • 8 oua
  • 20 linguri ulei
  • 24 linguri faina
  • 16 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 plicuri praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 200 gr fructe de padure congelate
  • 150 gr nuca de cocos
  • 50 gr stafide
  • 2 mere rase
  • 3 pastai de cardamon
  • 4 linguri zahar
  • Pentru bezea:
  • 8 albusuri
  • 16 linguri zahar

Mod de preparare

Blatul: Am separat galbenusurile de albus,am batut bine galbenusul cu zaharul si esenta ,pana cand si-a dublat volumul,am adaugat apoi uleiul,faina si praful de copt,am amestecat bine si am lasat aluatul deoparte.Am batut spuma albusurile si le-am amestecat apoi cu aluatul de galbenusuri,am pus totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si am dat la cuptor 15 minute pana cand aluatul a fost aproape copt.

Fructele le-am pus intr-o craticioara la foc impreuna cu semintele de cardamon si zaharul si le-am lasat sa fiarba pana cand s-au inmuiat,am adaugat apoi stafidele,nuca de cocos,am mai lasat 2-3 minute apoi am dus cratita la racit.

Albusurile pentru bezea,le-am batut spuma tare cu un praf de sare,am adaugat apoi zaharul si am continuat sa le bat pana cand zaharul s-a topit.

Dupa ce blatul a fost aproape copt,am scos tava din cuptor,am pus peste blat fructele si apoi bezeaua si am dat din nou la cuptor pana cand bezeaua s-a rumenit frumos.

Am taiat prajitura abia dupa ce s-a racit complet pentru a nu o strica.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu fructe si bezea" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura in straturi, cu crema de zmeura si vanilie

Postat de mirela0911

Desert prajitura in straturi, cu crema de zmeura si vanilie

Mai intai se incepe cu crema de zmeura pentru a avea timp sa se raceasca sau se poate prepara cu o zi inainte. Zmeura proaspata se pune intr-o craticioara impreuna cu zaharul si sucul de...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu foi de bezea

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura cu foi de bezea

Foi : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine, se adauga zaharul tos, zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtine o bezea tare. Se incorporeaza pesmetul si nuca macinata, cu miscari lente...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.05.2014, 15:36
Acum nu pot, ca am mancat inghetata. Dar mai tarziu vreau
la 25.05.2014, 15:38
Buna tare si eu am reteta se cheama negresa
la 25.05.2014, 15:41
eu vreau acum pana mai este
la 25.05.2014, 15:43
e super super buna
la 25.05.2014, 15:47
delicioasa prajitura

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking