Ingrediente
- 2 galbenusuri
- 4 albusuri
- 3 linguri zahar
- 1/2 lingurita praf copt
- 2 linguri amidon
- 2 linguri faina
- 2 linguri ulei
- 150 ml smantana pentru gatit + o lingura zahar
- 100 frisca
- un vf. cutit sare
- o lingura mac
Mod de preparare
Pregateste aparatul Multicooker conectandu-l la sursa de curent.
Mixeaza spuma albusurile cu un vf. cutit sare. Adauga zaharul amestecat cu praful de copt si mixeaza pana la diluarea completa a zaharului.
Adauga faina si amidonul, cenute, galbenusurile, si omogenizeaza amestecand usor , de jos in sus.
La final adauga uleiul si macul. Toarna compozitia in vasul aparatului uns cu unt si presarat cu faina si niveleaza.
Seteaza din meniul aparatului functia Bake, setand temperatura la 150 grade si timpul la 45 grade. Apasa START.
In ultimele 5 minute invarte blatul pe cealalta parte (sfat primit de la Meri <3).
Scoate blatul pe un platou si taie-l in doua cand se raceste.
Intinde 3 linguri de frisca pe primul blat , aseaza al doilea blat si orneaza cu restul de frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mac si frisca - la Multicooker" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (26)
|