Prajitura cu mac, visine si coacaze rosii

Postat de privatelaura in Prajituri
25 Mar 2015 | 5255 vizualizari
Prajitura cu mac, visine si coacaze rosii

Simpla, rapida si gustoasa! Visine, coacaze, ciocolata neagra, un deliciu. Si va mai spun un secret, nu are zahar. Deci, daca va plac si aveti fructe rosii sau altfel, puse la congelator, puteti sa le includeti intr-o prajitura buna.

Ingrediente

  • - 8 oua de tara
  • - 6 linguri indulcitor natural Green Sugar (sau zahar)
  • - 6 linguri faina
  • - 3 linguri cacao
  • - 3 linguri mac
  • - 1/ 2 plic praf copt
  • - 400 gr fructe (visine, coacaze negre, alte fructe)
  • - 200 gr ciocolata neagra
  • - 1 cana mica lapte
  • - 1 praf de sare

Mod de preparare

Pastram ingredientele 2 ore la temperatura camerei.

Pregatim o tava cu hartie de copt. Pornim cuptorul.

Spalam ouale. Separam galbenusurile de albusuri. Intr-un castron, cu ajutorul unui mixer sau tel, batem spuma albusurile cu un praf de sare. Cand spuma devine ferma, adaugam indulcitorul si mixam in continuare. Adaugam galbenusurile, cate unul, mixam in continuare.

Amestecam faina cu cacaoa si praful de copt si adaugam in compozitia de oua. Presaram macul si amestecam usor cu o spatula pana devine omogena compozitia. Turnam in tava, nivelam usor.

Fructele le tavalim un pic in faina si indulcitor si apoi le scuturam  si le asezam peste compozitie.

Punem totul la copt, in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru aproximativ 40 minute.

Dupa 40 minute, deschidem cuptorul, introducem o scobitoare in mijlocul blatului. Daca iese curata, inseamna ca blatul este copt si il putem scoate din cuptor. Daca nu iese curata, mai lasam blatul la copt pentru inca 5-10 minute. Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca un pic, apoi scoatem blatul, desfacem hartia de copt si lasam sa se raceasca complet pe un gratar.

Topim ciocolata impreuna cu laptele, pe baie de aburi, amestecam pana devine omogena si glazuram prajitura racita. Dam la rece pana in momentul servirii. Portionam cu ajutorul unui cutit bine ascutit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mac, visine si coacaze rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura amandina

Postat de gicuta69

Desert prajitura amandina

Blat :  Separam albusurile de galbenus. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul in ploaie. Adaugam apa mixand continuu, apoi galbenusurile batute cu uleiul. Amestecam...

Citeste continuarea

Tarta de portocale cu sirop de cocos

Postat de xana

Tarta de portocale cu sirop de cocos

Ouale se bat impreuna cu zaharul si un praf de sare pana devin pufoase. Adaugam apoi iaurtul, coaja de portocala, sucul de portocala si uleiul si omogenizam. Urmeaza faina, amidonul si praful de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.03.2015, 15:15
sa-mi dai si mie o felie
la 25.03.2015, 15:17
mmm ce bunatate!
la 25.03.2015, 15:18
Mie imi place cum se scurge ciocolata aia,parca in necaz iti face...
la 25.03.2015, 15:19
la 25.03.2015, 15:26
O combinatie super...

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking