Prăjitură cu măr şi caramel

Postat de diaconta in Prajituri
21 Noi 2014 | 7199 vizualizari
Prăjitură cu măr şi caramel

In perioada aceasta prăjiturile cu mere sunt foarte tentante.Chiar dacă reţetele sunt simple,nu înseamnă că nu sunt delicioase.De data aceasta am ales combinaţia care-mi este cel mai pe plac,măr şi caramel într-un blat pufos care a devenit un deliciu după ce caramelul s-a îmbibat în el.

Ingrediente

Pentru blat:

  • 6 oua
  • 180 g zahar
  • 180 g faina
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri apa fierbinte
  • Zeama de la o lamâie
  • Sare
  • 5 g praf de copt

Pentru caramel:

  • 500 g zahar
  • 200 g unt
  • 350 ml lapte condensat
  • scortisoara
  • 1 kg mere
  • Zahar pudra si zeama de lamâie pentru glazura

Mod de preparare

Am pregatit mai întâi caramelul. Intr-un vas de inox am caramelizat zaharul,când a capatat culoarea chihlimbarului,am adaugat untul moale si laptele condensat. Am amestecat pâna când zaharul s-a topit si sosul caramel a prins consistenta. Am adaugat scortisoara si l-am lasat sa se raceasca. Intre timp am curatat merele,le-am scos cotorul si le-am taiat rondele. Am pus caramelul în tigaia în care am copt blatul(eu am folosit o tava de 38x25 cm) si am pus rondelele de mere peste caramel.

Am pus tava la cuptor ca sa se înmoaie merele pâna când am preparat blatul. Am separat galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le-am pus cu doua linguri de zahar cât timp am batut albusurile. Albusurile le-am batut spuma tare ,adaugând treptat zeama de lamâie,iar apoi zaharul câte o lingura. Peste spuma de albusuri am adaugat cele 6 linguri de apa fierbinte,în doua reprize. La fel am facut si cu uleiul,amestecând de data aceasta cu un tel. Am mixat putin galbenusurile cu zaharul(cele 2 linguri) si le-am încorporat în spuma de albusuri cu miscari usoare. La final am încorporat faina amestecata cu sarea si praful de copt. Am pus compozitia în tava peste mere si caramel si am pus tava din nou la cuptor la 180 de grade timp de 35 de minute dar este util de verificat cu o scobitoare daca este copt.

Am lasat prajitura sa se raceasca,apoi am rasturnat-o pe un platou,astfel caramelul s-a îmbibat în blat. Am amestecat zahar pudra cu zeama de lamâie si am glazurat prajitura,gustul ei acrisor s-a potrivit perfect cu dulceata caramelului.    

Poftă bună !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu măr şi caramel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Retete similare

Felii de cozonac cu mere si caramel

Postat de postavaru

Felii de cozonac cu mere si caramel

Incepem cu pregatirea aluatului. Dizolvam drojdia impreuna cu o lingura de zahar, in putin lapte caldut si lasam 5 minute sa se activeze. Intr-un castron cernem faina si adaugam ouale, zaharul,...

Citeste continuarea

Prajitura cu mar si caramel

Postat de gaby_d

Prajitura cu mar si caramel

Separi albusul de galbenus. Galbenusurile le pui intr-un bol impreuna cu zaharul si mixezi 3-4 minute. Incepi sa adaugi uleiul in fir subtire mixand  in continuare. Trebuie sa obtii...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.11.2014, 23:58
like!! arata grozav! :-b
la 21.11.2014, 23:59
la 22.11.2014, 00:06
Buna tre sa fie , merita incercata prajitura asta !!!
la 22.11.2014, 00:50
buna
la 22.11.2014, 00:56
buna buna

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking