Prajitura cu mascarpone

Postat de antici_gabytza in Prajituri
22 Noi 2014 | 4206 vizualizari
Prajitura cu mascarpone

Ingrediente

  • blat
  • 3 oua
  • 5 linguri lapte
  • 6 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • 100 g faina
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 praf de copt
  • crema
  • 300 ml frisca
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingurita amidon
  • 1 plic gelatina
  • mandarine

Mod de preparare

Blat

Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare.Adaugam zaharul treptat si mixam pana devine o spuma lucioasa . Separat mixam galbenusurile cu uleiul si laptele dupa care o adaugam peste spuma de albusuri si amestecam cu o lingura pana ce se omogenizeaza cu miscari usoare. Amestecam faina cu praful de copt,cacaoa si cernem peste spuma.Amestecam iarasi cu miscari usoare pana ce se omogenizeaza. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pana trece testul cu scobitoarea. Dupa lasam sa se raceasca foarte bine.

 Crema

Galbenusurile le mixam cu zaharul si amidonul,adaugam laptele caldut si amestecam bine.Punem cratita la foc mic si amestecam pana ce se ingroasa.Dupa lasam sa se raceasca bine. Intre timp mixam mascarponele cu 3 linguri zahar pudra si frisca(mixata inainte) si mixam pana ce se incorporeaza. Adaugam crema de oua,gelatina pregatita conform instructiunilor de pe plic si mandarinele taiate felii Dupa amestecam cu paleta cu miscari usoare pana ce se omogenizeaza . Tava in care am copt blatul o acoperim cu folie alimentara si adaugam blatul pe care il insiropam cu sirop sau compot.Dupa il acoperim cu crema si dam la frigider cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Prajitura Cati, o reteta delicioasa

Postat de Constelatialeu

Prajitura Cati, o reteta delicioasa

Iata cum se prepara Prajitura Cati, o reteta delicioasa  Blat 1 : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma....

Citeste continuarea

Reteta de prajitura cu mere, nuci caramelizate si mascarpone

Postat de oanapl

Reteta de prajitura cu mere, nuci caramelizate si mascarpone

Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu mere, nuci caramelizate si mascarpone Se spală și se curătă merele. Se taie felii subțiri. Se tapetează o tavă (30x17cm) cu hârtie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.11.2014, 13:12
delicioasa!
la 22.11.2014, 13:18
mersi
la 22.11.2014, 13:19
la 22.11.2014, 13:22
Buna
la 22.11.2014, 13:57

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking