Ingrediente
- 2 cani mere rase (cana are 250 g)
- 2 cani zahar
- 2 cani faina
- 6 oua
- 100 ml ulei
- 1 lingurita bicarbonat stins cu zeama de lamaie
- esenta de vanilie, coaja rasa de lamaie
- praf sare
- pentru sosul de ciocolata
- 100 g unt
- 200 g zahar
- 250 ml apa(chiar mai mult , depinde cat de insiropata vrem sa fie prajitura)
Mod de preparare
Punem cele 6 oua si zaharul intr.un bol si le mixam bine pana devin pufoase, adaugam uleiul ca la maioneza putin cate putin, esenta, sarea si cele 2 cani de faina. La sfarsit adaugam merele rase si bicarbonatul stins. Punem prajitura intr o forma dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt, compozitia nu este pentru tava de la aragaz, este pentru o tava mai mica. O lasam la copt pana trece testul cu scobitoarea.
Sos de ciocolata:
Punem untul si zaharul la topit. Amestecam cacao cu apa si o turnam peste. Lasam sa fiarba pana devine mai legat insa nu foarte mult.
Dupa ce s a racit prajitura o intepam cu scobitoarea din loc in loc pentru a absoarbe sosul de ciocolata. Punem sosul caldut cu lingura peste prajitura. Se poate presara si cocos deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere rase si sos de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|