Ingrediente
- 6 mere
- 200g de făină
- 50 gr zahar brun
- 60 gr zahar alb
- 250 gr mascarpone
- 5 cl lapte
- 3 oua
- 25 ml de ulei
- 1/2 linguriță praf de copt
- fulgi de ciocolata (optional) migdale feliate, stafide, zahar pudra
Mod de preparare
Frecati bine ouale cu zaharul.
Adaugati treptat crema de mascarpone, laptele și uleiul continuand sa amestecati.
Puneti faina amestecata cu praful de copt si omogenizati totul bine.
Curatati merele.
2-3 mere le taiati cubulete si le adaugati in aluatul de prajitura.
Puneti fulgii de ciocolata si amestecati.
Varsati intr-o tava rotunda unsa cu unt.
Merele ramase le taiati in 4. Taiati sferturile de mere in felii numai la suprafata.
Depuneti sferturile de mere peste aluat , decorati cu migdale feliate
si cu stafide.
Coaceți timp de 35-40 de minute in cuptotul preincalzit la 180 °C.
Puteti verifica coacerea cu o scobitoare.
Se lasă sa se raceasca apoi se scoate din tava si se presara deasupra zahar pudra.
O puteti servi calduta sau rece.
Poftă bună !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere și mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|