Ingrediente
- Foi:
- 6 albusuri,
- 300 g zahar tos (mai taiati din cantitatea de zahar, daca doriti),
- 350 g nuci,
- 3 linguri faina,
- esenta de vanilie.
- Crema:
- 6 galbenusuri,
- 200 g zahar pudra,
- 2 linguri ness,
- 1 pachet de unt.
Mod de preparare
Nuca o prajim putin, in cuptor, apoi o sfaramam cu sucitorul; amestecam nuca cu faina.
Batem spuma albusurile, cu un praf de sare, la bain marie; incorporam zaharul, treptat, si mixam pana obtinem o bezea lucioasa, ferma. Incorporam vanilia si nuca amestecata cu faina, usor, cu ajutorul unei linguri de lemn.
Impartim compozitia in doua si coacem doua foi, pe dosul tavii, in cuptorul preincalzit, la 180 de grade, pana incep sa se aureasca pe margini foile.
Pentru crema mixam galbenusurile cu 100 g zahar pudra, tot la bain marie; adaugam si ness-ul. Lasam sa se raceasca.
Mixam untul cu 100 g zahar pudra si apoi incorporam, lingura cu lingura, crema rece.
Impartim crema in doua si umplem foile.
Este mai buna a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ness" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|