Prajitura cu nuca si glazura de ciocolata.

Postat de Adele in Prajituri
21 Oct 2014 | 6215 vizualizari
Prajitura cu nuca si glazura de ciocolata.

In sfarsit au ajuns nucile de la bunica mea ..asa ca m-am pus pe treaba si am pregatit ceva dulce :X

Ingrediente

  • 4 oua.
  • 3 linguri faina.
  • 1 lingura cacao.
  • 4 linguri zahar.
  • 3 linguri nuca macinata.
  • 2 linguri ulei.
  • 5 gr praf de copt.
  • Ciocolata 100 gr.
  • 15 gr unt.

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri ,se mixeaza cu un praf de sare ,dupa care se adauga treptat zaharul .Se mixeaza pana devin spuma (tip bezea).Galbenusurile se amesteca cu ulei si se toarna peste albusuri,se incorporeaza bine dupa care se adauga faina ,praful de copt si nuca .Din compozitie se pune deoparte cateva linguri ,care se amesteca cu cacaoa.Se pune in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa bine.Se da la cuptor pentru 15-20 de minute la 180°.

Cand se raceste se glazureaza cu ciocolata topita pe baie de aburi .

Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si glazura de ciocolata." nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu crema de cocos si blaturi in doua culori

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu crema de cocos si blaturi in doua culori

Blaturile: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si apa rece alternativ, mixand continuu pana se obtine o spuma densa. Se lasa...

Citeste continuarea

Desert prajitura Fulg de Nea

Postat de mirela0911

Desert prajitura Fulg de Nea

Blatul: Galbenusurile se mixeaza impreuna cu sarea, zaharul si zaharul vanilat pana se obtine o compozitie cremoasa si tot zaharul este dizolvat. Se adauga apa rece apoi faina amestecata cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.10.2014, 16:45
la 21.10.2014, 16:47
Roxana
la 21.10.2014, 16:48
buna buna
la 21.10.2014, 16:50
Motan
la 21.10.2014, 16:54

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking