Prajitura cu nuca, vanilie si cafea

Postat de gaby_d in Dulciuri
17 Noi 2014 | 17035 vizualizari
Prajitura cu nuca, vanilie si cafea

Ingrediente

  • Blat cu nuca
  • 3 oua mari
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri nuca macinata
  • o lingurita praf de copt
  • un vf cutit sare
  • Crema de vanilie
  • un galbenus
  • 20 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • 100 gr mascarpone
  • 100 gr frisca lichida indulcita )daca alegeti frisca neindulcita mai adaugati putin zahar pe langa cele 2 linguri)
  • un plic zahar vanilat
  • Crema de cafea
  • 100 gr unt
  • 3 linguri zahar
  • 2 galbenusuri
  • 70 ml cafea concentrata (preparata)

Mod de preparare

Incepe prepararea prajiturii cu pregatirea blatului.

Separa albusurile de galbenusuri.

Mixeaza albusurile cu putina sare , apoi adauga treptat zaharul mixand pana la diluarea completa.

Cand ai obtinut un amestec care la atingere formeaza tepi, adauga faina amestecata cu praful de copt, galbenusurile usor batute  si nuca macinata.

Omogenizeaza amestecand usor cu o lingura, de jos in sus.

Tapeteaza o tava de 18/22 cm cu hartie pentru copt, toarna amestecul, niveleaza si da tava in cuptorul preincalzit, la foc mic, pana ce blatul e auriu si trece testul cu scobitoarea(25-30min).

Lasa la racit si pregateste crema de vanilie.

Galbenusul de ou amesteca-l cu laptele si zaharul intr-un ibric. Pune amestecul la foc mic si amesteca pana da in clocot si s-a ingrosat. Raceste si adauga zaharul vanilat.

Cand e complet rece pune peste mascarpone si mixeaza la cea mai mica treapta a mixerului, doar pana la omogenizare.

Mixeaza frisca indulcita, adauga mascarpone si mai mixeaza inca putin, pana la omogenizare. Daca mixezi mult risti sa tai amestecul.

Pregateste crema de cafea.

Mixeaza spuma untul impreuna cu 2 linguri zahar.

Galbenusurile impreuna cu restul de zahar si cafeaua pune-le pe foc, la foc mic, si amesteca-le pana ce compozitia devine ca o budinca.

Raceste-o si adaug-o lingura cu lingura peste unt, mixand la cea mai mica treapta de viteza.

Blatul racit taie-l in doua pe orizontala.

Aseaza primul blat, intinde crema de vanilie, aseaza al doilea blat, intinde crema de cafea.

Niveleaza cu un cutit si presara nuca macinata.

Nota. Daca preferi prajiturile insiropate, desi NU ESTE CAZUL, insiropeaza feliile de blat cu un sirop facut din apa calduta indulcita cu o lingurita de miere. Blatul fiind pufos si insiropat va trebui sa servesti prajitura taiata cuburi mai maricele, in farfuriute individuale.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca, vanilie si cafea" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine

Postat de oanapl

Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine

Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine Pentru blat: Se pune ciocolata tăiată bucățele mici în cafea fierbinte și se lasă să se topească...

Citeste continuarea

Reteta de prajitura cu blat de bezea si mousse de ciocolata alba si cafea espresso

Postat de Constelatialeu

Reteta de prajitura cu blat de bezea si mousse de ciocolata alba si cafea espresso

Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu blat de bezea si mousse de ciocolata alba si cafea espresso Blat: Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am mixat pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.11.2014, 11:27
la 17.11.2014, 11:33
mai,mai
la 17.11.2014, 11:36
aiaiai ce buna!!!
la 17.11.2014, 11:42
N-ai treaba,te-ai apucat sa postezi indecenta asta...
la 17.11.2014, 11:42
buna buna

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking