Prajitura cu nuci, mere si rahat

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
4 Dec 2016 | 3702 vizualizari
Prajitura cu nuci, mere si rahat

Introducerea mai joi, azi n-am chef....

Ingrediente

  • 150 g margarina rama
  • 6 galbenusuri
  • 3 albusuri
  • 140 g rahat
  • 150 g zahar
  • 1 praf de copt
  • 200 g faina
  • 1,5 kg mere ionatane
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 3 albusuri
  • 150 g zahar
  • 180 g nuca macinata

Mod de preparare

Mai intai, curatam si dam prin razatoarea mare merele, le stoarcem bine de zeama si le punem sa se caleasca cu 3 linguri de zahar si-o lingurita de scortisoara. Cand sunt calite, le lasam sa se raceasca.

Topim margarina, frecam cele 6 galbenusuri cu 150 g zahar, apoi adaugam margarina topita si mixam bine. Incorporam rahatul taiat bucatele mici, apoi faina si praful de copt. La final, adaugam albusurile batute spuma cu un praf de sare. 

Separat, alte 3 albusuri cu un praf de sare le mixam bine, apoi adaugam 150 g zahar si mixam pana obtinem o bezea tare, incorporam nuca si merele calite si racite. Am folosit forme pentru briose, am asezat in ele hartiute pentru briose, am adaugat cate-o lingura, nu foarte plina, cu compozitie cu rahat, deasupra punem din compozitia cu nuca  si mere. Dam tava la cuptorul preincalzit, cca. 30-35 min , testam cu o scobitoare daca sunt coapte. Le scoatem cand sunt rumenite si coapte bine, le lasam la racit....eu am mancat una asa fierbinte ca n-am avut rabdare sa se raceasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuci, mere si rahat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Cataif

Postat de doralinda72

Cataif

Amestecati primele 5 ingrediente intr-un vas si stropiti apoi cu coniacul dupa care amestecati iar. Desfaceti foile de cataif (firele) ptr a se aera si a nu fi lipite, si impartiti in 30-35 de...

Citeste continuarea

Clatite cu ciocolata alba si cocos

Postat de gurita_ta2005

Clatite cu ciocolata alba si cocos

Intr-un castron punem faina,oul si lapte cat cuprinde,adaugam uleiul si esenta si zaharul vanilat. Preparam clatitele intr-o tigaie ceramica,le prajim pe ambele parti si le scoatem pe o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.12.2016, 15:16
buna buna
la 04.12.2016, 15:21
imi plac cu siguranta
la 04.12.2016, 15:54
Zau daca am pus vreun ac de siguranta......)
la 04.12.2016, 16:04
)))
la 04.12.2016, 16:07
Cu chef sau fara chef, tot ti-au iesit niste prajiturele-briose minunate!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking