Prajitura cu spuma

Postat de margo in Prajituri
23 Noi 2014 | 10825 vizualizari
Prajitura cu spuma

Este o delicioasa prajitura care ma duce cu gandul la copilarie...Mama facea mereu prajitura asta,asa ca pot spune ca e desertul copilariei mele.Este o prajitura cu foi moi,dar crocante,iar crema este un pic mai deosebita deoarece,la baza ei,este o foaie sfaramata.De aceea,unii au numit-o si Prajitura cu foaie safaramata.Oricum s-ar numi,este la fel de aromata,la fel cum era si in copilarie.

Ingrediente

  • Ingrediente foi:
  • 600 gr faina,
  • 200 gr untura sau margarina,
  • 150 gr zahar,
  • un praf de copt,
  • 4 galbenusuri,
  • Ingrediente crema:
  • 1 foaie sfaramata,
  • 200 gr lapte,
  • 250 gr unt,
  • 150 gr zahar,
  • 2 linguri gem,
  • 2 linguri cacao,
  • un pic de cafea,
  • esenta de rom,
  • un pumn de nuci tocate.

Mod de preparare

Din ingredientele pentru foi se framanta un aluat mai moale. Acesta se imparte in trei parti egale. Din fiecare se intinde o foaie care se coace pe dosul unei tavi.

O foaie se sfarama in lapte rece, se adauga untul, zaharul, gemul, cacaoa, cafeaua, nucile si esenta de rom. Se amesteca totul bine, rezultand o crema mai groasa cu care se umplu cele doua foi ramase.

Cele 4 albusuri se bat spuma tare, la bain marie cu 200 gr zahar si se pun deasupra. Peste albusuri se rade ciocolata.

Se lasa sa stea pana a doua zi, cand foile se inmoaie si se poate portiona.

               

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu spuma" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura cu spuma de ness by Timea

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura cu spuma de ness by Timea

Blat : Blatul l-am pregatit cu aseara inainte. Am folosit o tava cu dimensiunile de 24/32 cm, tapetata cu hartie de copt.  Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, apoi adaugam zaharul si...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere si mousse de caramel

Postat de simona72

Desert prajitura cu mere si mousse de caramel

Pentru blat: se amesteca ingredientele uscate intru-un castron, respectiv: faina, cacao, cafea, sare, bicarbonat, praf de copt. In alt castron se amesteca cu un tel ingrediente umede, respectiv:...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.11.2014, 10:08
arata tare bine!
la 23.11.2014, 10:24
la 23.11.2014, 10:31
la 23.11.2014, 10:41
la 23.11.2014, 10:49
Delicioasa!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking