Prajitura cu struguri si branza dulce

Postat de camelia75 in Prajituri
13 Aug 2014 | 9294 vizualizari
Prajitura cu struguri si branza dulce

Reteta am gasit-o aici http://www.reteteculinare.ro/carte_de_bucate/dulciuri/prajitura-cu-struguri-si-branzica-4113/ ,insa nu seamana deloc cu ce mi-a iesit mie! :)) Am folosit exact ingredientele specificate (mai putin coaja de lamaie),dar la compozitia pentru blat m-am ajutat de mixer.Nefiind specificat in reteta ce dimensiune are tava,am folosit o tava cu peretii detasabili, cu diametrul de 26.

Ingrediente

  • blat:
  • 2 oua mari
  • 10 linguri de zahar
  • 3 pliculete de zahar vanilat
  • 9 linguri de ulei
  • 9 linguri de lapte
  • 10 linguri de faina
  • 1 pachet de praf de copt
  • o lingura de cacao
  • crema:
  • 700 gr branza de vaci grasa
  • 3 oua
  • 6 linguri de gris
  • 6 linguri de zahar
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • In plus: cateva boabe de struguri

Mod de preparare

Mod de preparare blat:

1. Mixati ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana au cosistenta unei creme.

2. Adaugati uleiul si laptele,apoi faina cernuta amestecata cu praful de copt.

3. Impartiti compozitia in doua,iar intr-o parte puneti cacao si amestecati bine.

Mod de crema de branza:

1.Amestecati foarte bine toate ingredientele.

In tava tapetata cu unt si hartie pentru copt puneti compozitia cu cacao,apoi cea cu branza.Peste compozitia cu branza, puneti jumatati de struguri fara samburi si terminati cu compozitia de blat simpla.

Dati la cuptorul preincalzit la 190 gr,timp de 40-45 minute.Daca in timpul coacerii se rumeneste foarte tare,puneti o folie de aluminiu sau hartie pentru copt peste prajitura ca sa nu o ardeti.

Pentru un aspect mai frumos,dupa ce s-a racit o puteti pudra cu zahar pudra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu struguri si branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Prajitura cu branza dulce si struguri

Postat de RuxyRux

Prajitura cu branza dulce si struguri

Blatul se prepara primul. Untul se topeste intr-un vas, apoi se raceste imediat. Ouale se mixeaza cu praful de sare, cu vanilia timp de 5 minute sau pana isi dubleaza volumul. Se adauga...

Citeste continuarea

Prajitura cu branza si cacao

Postat de deyutzky

Prajitura cu branza si cacao

Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam cu sarea si o lingura de zahar, pana cand se fac spuma. In alt bol mixam galbenusurile cu restul de zahar, apoi adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.08.2014, 17:24
Am uitat sa va spun ca merita tot efortul sa o executati! A iesit foarte gustoasa!!
la 13.08.2014, 18:32
Super buna
la 13.08.2014, 18:44
si arata muuuult mai bine decat originalul . Daca as fi vazut-o acolo, nu m-as fi indurat s-o fac, asa, pe tine te cred
la 13.08.2014, 18:47
Cred ca este un deliciu
la 13.08.2014, 18:51
deci e cu efort tare bine arata

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking