Prajitura cu suc de rosii

Postat de Bianca20 in Prajituri
4 Aug 2015 | 17223 vizualizari
Prajitura cu suc de rosii

Ingrediente

Foi:

  • 12 lg. suc de rosii;
  • 12 lg. cu varf faina;
  • 12 lg. ulei;
  • 10 lg. zahar;
  • 1 lg. praf de copt;

Crema:

  • 150 g. unt;
  • 600 ml. lapte;
  • 6 lg. gris;
  • 4 lg. zahar;
  • o esenta de lamaie;
  • 6 lg. gem de caise, prune etc.

Mod de preparare

  Foi: Faina si praful de copt se pun intr-un bol. Se adauga sucul de rosii, uleiul si zaharul. Se framanta usor pana se leaga un aluat usor lipicios. Se imparte in 4 parti egale. Se intinde fiecare parte pe fundul unei tavi dreptunghiulare  si tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor pentru 5-8 minute la 180 de grade. Se scot si se lasa sa se raceasca.

   CremaLaptele se pune pe foc impreuna cu zaharul la foc mic. Cand incepe sa fiarba se adauga grisul in ploaie si se amesteca in continuu pana ce se face ca o budinca. Se opreste focul si se adauga esenta de lamaie. Se acopera cu folie alimentara direct pe suprafata cremei pentru a evita formarea unei cruste. Untul se mixeaza usor si cand crema a ajuns la temperatura camerei se adauga untul peste aceasta si se mixeaza. Se pune una dintre foi pe un platou si se acopera cu 2 linguri de gem si 1/3 din crema. Se adauga urmatoarea foaie si se continua astfel pana la ultima foaie. Se da la frigider pentru 2-3 ore sau peste noapte. Se portioneaza si se serveste. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu suc de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura de post cu suc de rosii, crema de gris si gem de capsuni

Postat de lucy2002

Desert prajitura de post cu suc de rosii, crema de gris si gem de capsuni

Intr-un bol amestecam: zaharul, uleiul, esenta de vanilie, praful de sare si sucul de rosii pana se dizolva zaharul. Adaugam bicarbonatul stins cu otet si punem in ploaie faina cernuta, framntam...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu bulion

Postat de simona72

Desert prajitura cu bulion

Pentru foi: cel mai simplu lucrati cu un robot de bucatarie. Puneti in bolul robotului uleiul, zaharul, sucul de rosii, bicarbonatul stins in zeama de lamaie. Mixati cateva secunde pentru un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.08.2015, 11:44
la 04.08.2015, 11:57
la 04.08.2015, 11:58
la 04.08.2015, 12:00
Ce bine arata!
la 04.08.2015, 12:03
Multumesc mult!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking