Ingrediente
Foi:
- 12 lg. suc de rosii;
- 12 lg. cu varf faina;
- 12 lg. ulei;
- 10 lg. zahar;
- 1 lg. praf de copt;
Crema:
- 150 g. unt;
- 600 ml. lapte;
- 6 lg. gris;
- 4 lg. zahar;
- o esenta de lamaie;
- 6 lg. gem de caise, prune etc.
Mod de preparare
Foi: Faina si praful de copt se pun intr-un bol. Se adauga sucul de rosii, uleiul si zaharul. Se framanta usor pana se leaga un aluat usor lipicios. Se imparte in 4 parti egale. Se intinde fiecare parte pe fundul unei tavi dreptunghiulare si tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor pentru 5-8 minute la 180 de grade. Se scot si se lasa sa se raceasca.
Crema: Laptele se pune pe foc impreuna cu zaharul la foc mic. Cand incepe sa fiarba se adauga grisul in ploaie si se amesteca in continuu pana ce se face ca o budinca. Se opreste focul si se adauga esenta de lamaie. Se acopera cu folie alimentara direct pe suprafata cremei pentru a evita formarea unei cruste. Untul se mixeaza usor si cand crema a ajuns la temperatura camerei se adauga untul peste aceasta si se mixeaza. Se pune una dintre foi pe un platou si se acopera cu 2 linguri de gem si 1/3 din crema. Se adauga urmatoarea foaie si se continua astfel pana la ultima foaie. Se da la frigider pentru 2-3 ore sau peste noapte. Se portioneaza si se serveste. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu suc de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
|