Prajitura cu visine

Postat de andreea91 in Prajituri
30 Iul 2014 | 2249 vizualizari
Prajitura cu visine

O prajitura racoritoare de vara !

Ingrediente

  • 4 oua
  • 5 linguri cu varf de faina
  • 6 linguri cu varf de zahar
  • un praf de sare
  • jumate de sticluta de esenta vanilie
  • 400 g visine
  • 3 linguri ulei
  • un praf de copt

Mod de preparare

Spalam visinile, le scoatem samburii si le lasam la scurs intr-o sita .

Am batut spuma albusul cu praful de sare.

Dupa care adaugam peste spuma de albus batuta bine zaharul si esenta de vanilie pana obtinem o bezea.

In alt recipient batem galbenusurile cu  cele 3 linguri de ulei ca la maioneza dupa care le adaugam in bezea.

Faina o amestecam cu praful de copt dupa care o introducem in bezea putin cate putin  si amestecam de sus in jos. Eu am folosit peste tot mixerul. 

Tava de cuptor se tapeaza cu hartie de copt se toarna compozitia si visinile se presoara cu putina  faina. 

Se da la cuptor pt 30 min ,pana cand devine aurie si se face proba cu scobitoarea.

Se lasa la racit si apoi se taie. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine

Postat de oanapl

Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine

Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine Pentru blat: Se pune ciocolata tăiată bucățele mici în cafea fierbinte și se lasă să se topească...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu visine

Postat de licurici_lra

Desert prajitura cu visine

  Se bat ouale cu un praf de sare si cu zaharul, pana se albesc sau isi dubleaza volumul. Faina se amesteca cu praful de copt, se cern si se adauga, putin cate putin, peste oua. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.07.2014, 10:03
La noi s-au trecut vişinele de vreo lună, dar, cine are băgate la congelator, poate face oricând. Bun!
la 30.07.2014, 10:04
foarte buna
la 30.07.2014, 10:20
la 30.07.2014, 10:26
Buna,buna!
la 30.07.2014, 10:47
Sincer am cautat mult pana cand le-am gasit, si cand am gasit am cumparat 10 kg .

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking