blat alb:
-se separa galbenusurile de albusuri
-albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si se adauga zaharul
-galbenusurile se amesteca cu uleiul si vanilia si se adauga peste albusuri
-apoi faina si se amesteca cu un tel/spatula
-aluatul trebuie sa aiba consistenta ca la cel de bezea
blat negru:
-se separa galbenusurile de albusuri
-se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare si apoi se adauga zaharul
-se adauga ulterior galbenusurile amestecate cu putina esenta de rom,apoi amestecul de cacao-nuca-faina+ 1 lgt praf de copt si se amesteca cu un tel/spatula
crema:
-750 ml lapte se pun pe foc impreuna cu amidonul si cand se incalzeste se adauga 3 lg cacao,2-3 cub cioc neagra de menaj,zaharul si un praf sare si se amesteca continuu pana se ingroasa f tare.
-se ia de pe foc si se adauga margarina/untul si lasam sa se raceasca
-separat se prepara crema Dr.Oetker, amestecand 1 plic cu 100-150 ml lapte(eu am pus 250 ml ca pe plic si mi-a rezultat crema finala prea moale) si 3 lg zahar pudra,pana are un aspect spumos si e f tare.
-cand prima crema s-a racit se adauga esenta de rom si se incorporeaza cu cea de-a doua crema.
-cand blaturile s-au racit,insiropam blatul de cacao foarte putin cu sirop( 1 cana apa cu 2 lg zahar),punem jumatate din cantitatea de crema,apoi blatul de vanilie punand si peste acesta restul de crema si presaram pe deasupra nuca de cocos din ambudenta