Ingrediente
- Blat:
- -14 albusuri
- -14 linguri zahar
- -14 linguri faina
- -1 plic praf de copt
- -5 linguri ulei
- -coaja rasa de la o lime
- Crema de lime:
- -3 galbenusuri
- -1 lingura cu varf amidon
- -400 ml lapte
- -180 g zahar
- -coaja de la o lime
- -zeama de la 2 lime
- -1 plic gelatina
- -400 ml frisca lichida
- Crema de vanilie:
- -200 ml lapte
- -1 ou
- -2 plicuri zahar vanilat
- -2 linguri zahar
- -1 lingura amidon
- -150 ml frisca
Mod de preparare
Albusurile se spumeaza, se adauga apoi zaharul si se bat in continuare pana cand zaharul se topeste si bezeaua e lucioasa si tare. Se adauga uleiul, coaja de lime, apoi in final, amestecand cu lingura de sus in jos, se adauga faina cu praful de copt. Se toarna compozitia intr-o tava 20/30 tapetata cu hartie de copt si se coace blatul pana cand trece testul cu scobitoarea. Se lasa sa se raceasca apoi se taie in trei foi cat se poate de egale.
Crema de lime: Mai intai se storc cele doua lime si se hidrateaza gelatina in sucul rezultat. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, amidonul, coaja rasa de lime si laptele si se fierb pana capata consistenta unei budinci. Cand budinca e gata se lasa sa se racoreasca putin, apoi se adauga gelatina hidratata in sucul de lime. Se amesteca pana se dizolva gelatina, apoi sa lasa crema sa se raceasca complet si se amesteca cu frisca batuta. Crema astfel obtinuta se imparte in doua parti egale si se pune intre cele trei foi.
Pentru crema de vanilie procedam intocmai ca la crema de lime, cu deosebirea ca n-am mai adaugat gelatina. Crema se intinde peste prajitura si se presara fulgi de cocos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura din albusuri si crema de lime" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (40)
|