Prajitura Gabriela

Postat de dantes in Dulciuri
16 Mai 2016 | 7199 vizualizari
Prajitura Gabriela

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 10 albusuri de ou
  • 400 g zahar
  • 300 g nuca macinata
  • Pentru crema
  • 10 galbenusuri de ou
  • 400 ml.lapte
  • 200 g zahar
  • 100 g faina
  • 3 pliculete zahar vaniliat
  • 400 g unt
  • 2 lamai

Mod de preparare

Avem nevoie de 2 blaturi,pentru fiecare batem 5 albusuri spuma cu 200 g zahar si la sfarsit incorporati 150 g de nuca macinata. Ungem o tava mare cu unt o imbracam in hartie de copt pe care de asemenea o ungem cu unt. Turnati compozitia de blat in tava o nivelati si o introduceti 50 minute la cuptor, cand este gata rasturnam blatul pe masa indepartam hartia si ungem blatul cu unt.

Procedam la fel si pentru al doilea blat.                

Pentru crema intr-un vas amestecam zaharul,faina,zaharul vaniliat cu laptele si fierbem la bain-marie la foc mic, amestecand incontinuu pana cand obtinem o crema tare si omogena. In alt vas frecam untul spuma adaugam coaja rasa si sucul de la cele doua lamai, adaugati aceasta compozitie peste crema complet racita si amestecam cu mixerul foarte bine.          

Se intinde crema obtinuta intre cele doua blaturi si se lasa la frigider de pe o zi pe alta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Gabriela" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura Snickers a la Gabriela

Postat de aliliana

Prajitura Snickers a la Gabriela

Blat: albusurile se bat spuma cu un praf de sare, adaugand rand pe rand lingura cu lingura zaharul Va rezulta o bezea frumoasa.  Se adauga cele trei linguri de faina si praful se copt,...

Citeste continuarea

Prajitura " Gabriela"

Postat de RuxyRux

Prajitura " Gabriela"

Se bat bine la mixer( spuma) 5 albusuri cu 200 gr zahar iar la sfarsit se incorporeaza 150 gr nuca macinata. Se unge cu unt tava mare de aragaz se tapeteaza cu foaie de copt( pergament) si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.05.2016, 11:59
buna buna
la 16.05.2016, 12:11
O bunatate!!!
la 16.05.2016, 12:23
Tare buna e!
la 16.05.2016, 12:40
Buna!
la 16.05.2016, 12:53

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking