Ingrediente
- Blat
- 150 g margarina rama
- 150 g zahar
- 250 g faina
- 1 ou
- cca 6-7 g praf de cop stins cu otet
- Gem de prune
- 210 g zahar
- 4 oua
- 210 g nuca macinata
Mod de preparare
Am folosit o tava tapetata cu hartie de copt, dimensiuni 24/32 cm.
Margarina la temperatura camerei o amestecam cu zaharul si oul, adaugam praful de copt stins cu otet si la final incorporam faina cernuta. Aceasta compozitie o intindem in tava, peste intindem un stat de gem de prune. Intr-un castron punem ouale si zaharul si mixam pana se topeste zaharul, apoi adaugam nuca macinata. Compozitia obtinuta o turnam in tava peste gem, nivelam si dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade. Bagam tava si micsoram putin focul , este gata cand incepe sa se rumeneasca partea de deasupra. Se scoate din cuptor se lasa la racit si apoi se portioneaza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Mena" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
|