Prajitura Orzo cu nuci si glazura de ciocolata cu alune de padure

Postat de Valclaudia in Prajituri
16 Mai 2015 | 3357 vizualizari
Prajitura Orzo cu nuci si glazura de ciocolata cu alune de padure

Ingrediente

Blat:

  • 7 oua
  • un praf de sare
  • 7 linguri zahar tos
  • zeama de la 1/2 limeta in care am stins 1 ingurita praf de copt
  • 7 linguri apa minerala
  • 2 linguri instant de orz (Orzo de la Penny)
  • 8 linguri de faina proaspat cernuta

Sirop:

  • 150 ml apa
  • 3 linguri zahar tos
  • 1 plicuri zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de rom

Crema:

  • 50 gr. ciocolata cu lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 ml lapte
  • 200 gr. cereale Fitness cu ciocolata trecute prin robot
  • 1 fiola esenta de rom

Decor:

  • 1 plic glazura de ciocolata cu alune de padure (Dr.Oetker)
  • 150 gr. nuca prajita
  • 3 linguri fulgi de ciocolata cu lapte

Mod de preparare

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Separam albusurile de galbenusuri.

Batem albusurile spuma cu praful de sare.

Galbenusurile le mixam cu zaharul si praful de copt stins in zeama de la jumatate de limeta.

Adaugam apoi praful de instant de orz si mixand in continuu adaugam pe rand lingurile de apa minerala.

Incorporam apoi in compozitie faina in ploaie si spuma de albusuri. Omogenizam.

Tapetam tava cu ulei si faina.

Turnam amestecul in tava, nivelam si dam la cuptor pana se coace blatul si trece testul cu scobitoarea.

Lasam la racorit.

In cuptorul incins dar stins punem intr-o tava nuca taiata grosier si o lasam sa se usuce/prajeasca usor.

Punem apa intr-un ibric impreuna cu zaharul tos si zaharul vanilat.

Adaugam 1 fiola esenta de rom, lasam putin la racorit apoi insiropam blatul in tava in care l-am copt.

Rupem ciocolata bucati, o topim in frisca lichida, lasam sa se raceasca si o dam la rece pentru 1 ora.

Mixam amestecul, adaugam cerealele trecute prin robot, laptele rece si 1 fioala esenta de rom, apoi intindem crema obtinuta peste blatul insiropat din tava.

Taiem marginile prajiturii, portionam, asezam prajiturelele pe hartiute de briose.

Topim glazura de ciocolata cu alune la microunde apoi decoram portiile de prajitura dupa inspiratie cu glazura fierbinte.

Presaram bucati de nuca prajita si fulgi de ciocolata, lasam sa se intareasca glazura si servim.

Pofta buna!

 

   

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Orzo cu nuci si glazura de ciocolata cu alune de padure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu foi si ciocolata, bicolora

Postat de Pungasa_Rogue

Desert prajitura cu foi si ciocolata, bicolora

Ciocolata, untul, zaharul si laptele se pun impreuna la foc si se amesteca continuu pana cand ciocolata si untul se topesc. Se lasa sa se racoreasca. Se cern 300 g de faina intr-un castron...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu piure de castane

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu piure de castane

Blatul: Intr-un bol se pun ouale, praful de sare si zaharul. Se mixeaza timp de 10 minute pana isi dubleaza volumul si devin cremoase. Se adauga esentele, piureul de castane zdrobit usor si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.05.2015, 18:09
Buna
la 16.05.2015, 18:18
la 16.05.2015, 18:26
Imi place
la 16.05.2015, 18:30
la 16.05.2015, 18:35
Arata bine de tot

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking